Uhørt! GIGAMY + Morten Georg Gismervik – Starfall

Saftig lydlandskap + knitrende stjernegitarist

  • Onsdag 16. oktober 2024
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Gratis inngang!
  • Gratis inngang!

Salty soundscapes + sparkling guitarist

Det er med stor glede vi kan invitere til debutalbumslipp fra GIGAMY, åpen og gratis for alle! Platen Varmerekord kommer 11. oktober, nå i sommer har vi lagt til singelen Jeg er martaum i spillelistene våre. Martaum er et annet ord for åletang, og låta har absolutt en følelse av å være fra under vann. Her er er det dempet støy i psykedeliske mønster som bobler og bølger, fra en krafttrio som roter i og låner fra hele sjangerkassa.

Dette er improvisert musikk fra flinke folk, ikke langt fra kysten til Marc Ribot, Fred Frith og The Residents, muligens referanser som sier mer om oss enn GIGAMY. Okkesom, med saftige lydlandskap og dristige beats blir dette et tøft møte!

Martin Sandnes Haukedal – gitar, Andrine Dyblie Erdal – cello, synth, Jomar Jeppsson Søvik- trommer, elektronikk og visuals

Mer på nett: nicethingsrecords.com

Audun Vinger sier om Morten Georg Gismervik: «Han er akkurat den gitaristen norsk jazz trenger for tiden – sofistikert men også med en noe hårete 80s prog/fusion-stil som sitter rett i sikringsboksen» (Jazz i Norge 2023). Til oss kommer Gismervik med prisvinnerkonserten fra Sildajazzfestivalen høsten 2023: Starfall.

Gjennom sine tre utgivelser, hvor av den foreløpig nyeste, Dunes at Night, er utgitt på det anerkjente labelet Hubro, har Gismervik etablert seg som en sterk historieforteller med sin instrumentalmusikk. Det er ladet og uredd på vei til katarsis, har er det ikke tid til fomling! Med et glimrende band materialiserer de stor og vakker musikk, hvor man hører påvirkning fra utøvernes brede musikalske interesse, fra klassisk musikk, prog og metal til det lyriske i den nordiske jazzen. 

Dette er filmmusikk hvor ditt hode er lerretet; soundtracket og fargene kommer fra scenen!

Morten Georg Gismervik – gitar, Harsha Jerome – piano, Torger Forsberg – bass, Sigurd Drogset Hemmingsen – trommer, glockenspiel

Mer på nett: grappa.no/hubro/dunesatnight

Fotos: GIGAMY – Sigrid Erdal, Morten Georg Gismervik – Didrik Eliassen