Uhørt! Anni Kiviniemi solo + Jenny+Ingrid Kollokvie + jam

Finske finurligheter og høyt bok kok

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Gratis inngang!
  • Gratis!

Enchanting Finnish pianist modernizing her heritage and a band that finds their music in books for kids!

Pianist Anni Kiviniemi skinte som en sol på NMH Masters eksamenskonsert hos oss i våres, og det traff noe dypt i oss. Vi ble tatt med ned i en melankolsk, finsk folketradisjon, virvlet rundt av østlige finurligheter og rundreist tilbake til moderne Europeisk jazz i løpet av et kort og fortettet sett. Kiviniemi strålte med spennende dynamikk over en klar idé. I kveld får vi et sjeldent solosett som hun forteller skal feire livet, det skjøre, det vakre!

Anni Kiviniemi – piano

Jenny+Ingrid Kollokvie tolker Mummidalen
Jenny+Ingrid finner musikken i bøker og det blir virkelig gøy og fantasifullt når en annen verden får sitt eget lydspor. Først ut var Roald Dahl´s «Dustene», det stinkende, fæle paret som har aper i et bur i hagen og som på Dahls sedvanlige vis til slutt får smake sin egen medisin. Og et tøft heksebrygg av et lydspor ble det, med ville Zappa-løp, røykfylt cabaret-swing, fri kaotikk og rett-i-fletta melodier. Nå blir Tove Janssons tidvis abstrakte univers gjort til moderne jazz med spennende musikere fra den nye garden. Du hører noen av Norges mest spennende og lovende unge jazzmusikere fra studentmiljøene jazzlinja ved NTNU i Trondheim og NMH i Oslo, folk vi kjenner fra I Like to Sleep, Mall Girl og Kongle Trio, friskt, lett og ledig i alle ledd!

Ragnhild Moan – vokal, Jenny Frøysa – saksofon, Ingrid Skåland Lia – saksofon, Oscar Andreas Haug – trompet, Amund Storløkken Åse – vibrafon, Torstein Slåen – gitar, Nicolas Leirtrø¸ – kontrabass, Veslemøy Narvesen – trommer, August Glännestrand – trommer

Turnéen Jenny+Ingrid Kollokvie: Mummidalen er støttet av NTNU

Etter konserten blir det jamsession ledet av jazzstudenter fra Musikkhøgskolen. Ta med hornet!