Trygve Seim Helsinki Songs + July August

Den nordiske sjel

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 270/220
  • Kjøp billett her!

Modern and dynamic jazz with a Nordic soul

Trygve Seim har på mange måter alltid sett mot øst. Noen ganger så langt som til Rumis gamle Persia eller den arabiske musikkarven, andre ganger kanskje ikke lengre enn til Finnskogen. I Helsinki Songs befinner Seim seg et sted midt i mellom, i det han har omtalt som sitt andre hjemland. Og ikke minst befinner han seg midt i jazzen.

Helsinki Songs-kvartetten så dagens lys i 2018, men medlemmene hadde støtt på hverandre i mange ulike konstellasjoner før det. Ikke minst har Seim og Eilertsen en lang historie sammen. Estiske Kristjan Randalu er kanskje mest kjent her hjemme fra samarbeid med Nils Petter Molvær og Eivind Aarset, men har en omfangsrik internasjonal cv. Markku Ounaskari er en ringrev som har spilt med både Per Jørgensen og Sinikka Langeland. På plate og scene leverer de som forventet glimrende og moderne kvartettjazz med en poetisk kjerne og et streif av melankoli, der de ulike bandmedlemmene får god plass til å brodere på Seims originallåter.

Og bakom synger skogene.

Trygve Seim – saksofon, Kristjan Randalu – piano, Mats Eilertsen – bass, Markku Ounaskari – trommer

Oppvarmingsbandet July August er en folk/pop-duo som består av Julie Kleive og Jenny Augusta, og har samarbeidet mye med Trygve Seim tidligere. I July August er vokalen i fokus. To harmoniserte stemmer finner sin naturlige plass ved siden av hverandre i et finurlig singer/songwriter-univers.

Jenny Augusta – vokal og gitar, Julie Kleive – vokal og autoharpe

Foto: Antonio Armentano