Avlyst! Trygve Seim Ensemble – Sangam

Konserten er dessverre avlyst

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Avlyst!

Konserten må dessverre avlyses på grunn av det nasjonale arrangementsforbudet. Billettkjøpere vil motta en e-post fra Ticketco med valget mellom verdikupong, ettergivelse eller refusjon av billetten.

One of the most defining ECM-albums of the past decades – live

Jazzen ble født i USA, og det ligger derfor kanskje i sakens natur at den europeiske varianten, på den ene eller den andre måten, har blikket vendt vestover. Trygve Seim, derimot, ser mot øst. Noen ganger kanskje ikke lengre enn til Finnskogen, andre ganger så langt som til Rumis gamle Persia eller den arabiske musikkarven.

Sangam er sanskrit og kan oversettes litt omtrentlig med møtested eller forsamling, mer spesifikt der to eller flere elver møtes. Og da Seim gav ut albumet Sangam på ECM i 2004, var det virkelig som om alt kom sammen på riktig sted! Nordisk jazz og østlig tankesett møtte en rislende bekk av moderne klassisk samtidsmusikk, og plateanmeldere og publikum i inn- og utland fant hverandre i felles jublende begeistring. Sangam har blitt stående som en av de virkelig store ECM-utgivelsene på 2000-tallet. Flere enn oss har ønsket å høre denne gjengen live igjen, og nå skjer det! I kveld renner alle elvene i hverandre. Du og vi på Victoria. Sangam.

Trygve Seim – saksofon, Torben Snekkestad – saksofon, Håvard Lund – klarinett, Eivind Lønning – trompet, Øyvind Brække – trombone, Lars Andreas Haug – tuba, Svante Henryson – cello, Frode Haltli – accordion, Per Oddvar Johansen – trommer

Foto: Odd Geir Sæther