Tore Johansen – Natt, stille

Nordnorske juleviser i ny drakt

  • Torsdag 14. desember 2023
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 310/260/210
  • Kjøp billett her!

Christmas spirit from the north of Norway

Med juleplaten «Natt, stille» fra 2010, lanserte Tore Johansen sine favorittjuleviser fra Nord-Norge også som et sjangermøte. De nordnorske visesangene ble omarrangert, malt i skjønne jazztoner, og de eviggrønne klassikerne fikk dermed et friskt, nytt lag. Johansen var den første som samlet de fineste nordnorske vinter- og julevisene på ett og samme album. En jazzmusikers herlige hyllest til den nordnorske sangskrivertradisjonen.

Johansen er en av våre mest etterspurte trompetister, og med det ene beinet i jazzen og det andre i popen, har han opparbeidet seg en høyst variert og imponerende CV. Chick Corea, Karin Krog, Halvdan Sivertsen, Ravi, Tungtvann og Kråkesølv, er bare noen av dem som har benyttet seg av Johansens uttrykksfulle tone.

Her får vi høre de sterke visene til Trygve Hoff, Halvdan Sivertsen, Terje Nilsen, Ola og Kari Bremnes, tolket av et kremlag av musikere. Bandet gjør dem til sine «egne» i ordets beste forstand, gjennom lekre reharmoniseringer og neddempet elegant musisering. Med andre ord, en ypperlig inngang inn i julen!

Tore Johansen – trompet, Marit Sandvik – vokal, Jan Gunnar Hoff – piano, Knerten Kamfjord – bass, Roger Johansen, trommer

Foto: Erik Buraas