Tord Gustavsen + Sigurd Hole – Solo

To hjørnesteiner alene sammen

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 250/200
  • Kjøp billett her!

Two cornerstones in Norwegian jazz performs rare solo shows

Tord Gustavsen har vært en viktig del av den utvidede norske jazzscenen i en rekke år, med åtte album under eget navn på ECM Records i trio-, kvartett- og ensembleformat. Han turnerer over hele verden med sine ensembler til festivaler og konsertsaler, og har mottatt tallrike kritikerutmerkelser inkludert den norske Spellemannsprisen og den prestisjefylte tyske Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritikk for beste album.

I solo-format har Tord derimot ikke spilt så ofte, men det siste året har han utviklet dette gjennom utvalgte konserter. Noen ganger totalakustisk, andre ganger utvidet med forsiktig elektronikk i tillegg til flygelet. På Victoria vil det bli en utgave med utvidende lyddesign, og repertoar hentes fra Tords kjente trio-album, fra norske salmetoner og fra nye komposisjoner.

Hjemmeside: www.tordgustavsen.com

Sigurd Hole har vært en av de travleste bassistene på den norske jazzscenen det siste 10-året. I 2018 debuterte han med to utgivelser i eget navn: trioalbumet Encounters med Jarle Vespestad og Håkon Aase, og solo kontrabassalbumet Elvesang.

Musikken på Elvesang utforsker kontrabassens solistiske stemme influert av blant annet moderne improvisasjonsmusikk og både norsk og japansk tradisjonsmusikk. Albumet er også en stillferdig hyllest av naturen. I et forsøk på å male mer eller mindre abstrakte, lydlige bilder av ulike hendelser og situasjoner i naturen ønsker Sigurd å inspirere til refleksjon rundt vår egen rolle som del av en større helhet – en helhet som vi mer enn noen gang må søke å møte med respekt og kjærlighet i måten vi velger å leve våre liv på. Med utgangspunkt i et dikt av Rumi oppfordrer Sigurd i albumets linear notes oss til å ta oss tid til å virkelig lytte, ikke bare til musikk, men til hverandre, til naturen – og til oss selv:

All day and night, music,
a quiet, bright
reedsong. If it
fades, we fade.

– Rumi (oversatt av Coleman Barks)

Hjemmeside: www.sigurdhole.no

Dette er to solosett som til sammen blir en kveld i den meditative og minimalistiske improvisasjonsmusikkens tegn – en vakker og tidvis foruroligende reise som anbefales på det sterkeste!