The Southern Edge: Jan Bang / Arve Henriksen duo + Lars Andreas Haug band + Red Kite

Strålende sanger fra sør!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Three fantastic bands in one night – all linked to the creative South

The Southern Edge er 3 band som alle inkluderer noen av Sørnorsk jazzsenter-regionens mest markante og kreative musikere: Jan Bang – Arve Henriksen duo, Lars Andreas Haug band og Red Kite, på samme kveld!

Sørnorsk jazzsenter og Nasjonal Jazzscene samarbeider denne kvelden om å presentere noe av all den interessante, nye musikken som skapes av musikere fra Sørnorsk-regionen; Agder og Vestfold og Telemark. Når vi legger til at konserten kvelden før er med Ambrose Akinmusire og Scheen Jazzorkester, er denne konserthelgen er en solid manifestering av hva som skjer i vår sørligste jazzregion!

Kveldene starter vakkert og spennende med Jan Bang – Arve Henriksen duo. Jan Bang har base i Kristiansand der han også har et professorat i elektronisk musikk på Universitetet i Agder. Han er, sammen med Erik Honoré, grunnlegger og kunstnerisk co-leder av Punktfestivalen. Deres banebrytende arbeid med utviklingen av elektronisk musikk og Live Remix-konseptet, har vakt berettiget oppsikt i store deler av verden. Få, om noen, har i samme grad satt Sørnorsk-regionen på det musikalske verdenskartet.

Jan Bang samarbeider med en rekke av våre mest profilerte musikere. På denne konserten får vi oppleve ham i duo-format med en annen av våre mest fremtredende og kreative musikere; Arve Henriksen på trompet og vokal. De to har gjort en rekke konserter og plateinnspillinger sammen i forskjellige konstellasjoner og har utviklet en helt ekstraordinær musikalsk kommunikasjon.

Jan Bang elektronikk, Arve Henriksen – trompet, elektronikk

Tubaist «ekstraordinær», komponist og multi-instrumentalist Lars Andreas Haug valgte, sammen med sin kone vokalist Camilla Susann Haug, for noen år siden å slå seg ned i Arendal. Han hadde allerede da en omfattende konsertaktivitet i inn- og utland, en stor plateproduksjon med egne prosjekter og et omfattende samarbeid med andre norske og utenlandske musikere.

Septetten Lars Andreas Haug band ble dannet i 2009 og har så langt gitt ut to album: Conrairo i 2013 og Wazairo i 2019. Musikken kan beskrives som vakker, sprelsk, groovy, underfundig, humoristisk, spontan og utforskende.

Komposisjoner med en umiskjennelig Lars Andreas Haug-signatur, leken improvisasjon og stor kreativitet gjør bandet og det musikalske uttrykket til noe utenom det vanlige. Det er på høy tid at flere får ørene og øynene opp for Lars Andreas Haug band!

Lars Andreas Haug – tuba, Camilla Susann Haug – vokal, Oscar Andreas Haug – trompet, Johannes Billich – keys, Kalle Moberg – accordion, Steffen Schorn – saksofon, kontra-altklarinett, Knut Aalefjær – trommer

Red Kite har kristiansanderen Bernt Moen på tangenter og Even Helte Hermansen fra Skien på gitar. Sammen med Trond Frønes – bass og Torstein Lofthus – trommer har de utviklet et musikalsk uttrykk som enkelte har beskrevet som “deilig skittent”; ganske dekkende for et band som kombinerer psykedelia og tunge riff med et tett og fett lydbilde det vokser hår på.
Men det er likevel mye mer. Jazzreferansene sitter løst, og ordspillene i Even Helte Hermansens låttitler likeså. På den selvtitulerte plata fra 2019 tar det av med en heidundrende Alice Coltrane-låt fra cirka 1970, og det er vel omtrent der landet ligger. Ny plate er på trappene om ikke så lenge.

Noen fikk sikkert med seg strømmekonserten med Red Kite på Nasjonal Jazzscene i april – den gang uten publikum i salen. Denne gang kan publikum endelig oppleve bandet i levende live!

Bernt Moen – tangenter, Even Helte Hermansen – gitar, Trond Frønes – bass, Torstein Lofthus – trommer