Tape to Zero – dag 2

Joker Nies , Andrés Prado Trio og nyskrevet musikk med Deathprod & Biosphere

  • 18 år. Dørene åpner kl 18.30
  • 280/230. FESTIVALPASS 380/330
  • Kjøp billett her!

Joker Nies er eksperimentell, leken og analog elektronika fra Tyskland.

Andrés Prado Trio – Andrés Prado er en unik gitarist fra Peru som spiller for første gang i Norge. Andrés Prado kommer til Tape to Zero sammen med Terje Evensen og Terje Gewelt.

Deathprod & Biosphere – Tape to Zero presenterer nyskrevet musikk av og med Deathprod (Helge Sten) og Biosphere (Geir Jenssen). Bestillingsverket skal urfremføres på Tape to Zero. Deathprod & Biosphere er to sentrale komponister og musikere innen ambient, elektronika og samtids-kategorien. Vi gleder oss veldig til å presentere dette sjeldne og unike samarbeidet mellom Deathprod & Biosphere!

Mer info:

Joker Nies – 19.30
“Eksperimentell, leken og analog elektronika fra Tyskland”

Joker Nies bor og arbeider i Köln, Tyskland, som musiker, lyddesigner, lydtekniker, fotograf og teknisk redaktør for de tyske magasinene ”Sound&Recording” og ”Keyboards”. Siden tidlig 80-tallet har Nies eksperimentert med alle typer elektroniske lydkilder som modulær-analoge synthesizere, diverse utformede elektroniske enheter, DSP-baserte systemer (Kyma / Capybara) og programvare-baserte lydkilder.

I løpet av tidlig 90-tallet, startet han å modifisere Omnichord, på en måte som siden er blitt mer kjent som Circuit bending. Siden har et stadig økende antall enheter blitt konvertert fra enkle leker til lydenheter.

På scenen har han gått helt bort fra computere og har nå kun fokus på analog elektronikk. Hans instrumenter, utenom Omnichorden, består av et nøye utvalg modifisert elektroniske duppeditter, samt instrumenter spesialdesignet til ham av den fremdragene Rob Hordijk. Aktuelle aktiviteter inkluderer software synth-utvikling i MAX/MSP for det tyske ”Keyboard Magazine”, og produksjon og lyddesign for divers radio-teater. Nies leder også workshops og opplæringsprogrammer om Circuit bending, DIY-instrumenter og synth-utvikling i MAX/MSP.

Joker Nies sine musikalske aktiviteter er sentrert rundt det improvisatoriske, som f.eks med Trio Die Schrauber. Han samarbeider også i komposisjon-baserte prosjekter som multimediaprosjektet Realtime-Research og danseprosjektet Quantum Quasi.

Joker Nies har spilt på festivaler i hele Europa, USA og Mexico, med artister som John Butcher, Ernst Reijsinger, Birgit Uhler, Thomas Lehn, Alan Silva, Dave Tucker, Seth JoSeL, Hans Tammen, Mario De Vega, Gino Robair og mange andre.

Webside  Video  I samarbeid med NOTAM

Joker Nies – Live elektronikk, Cirquit bending

Andrés Prado Trio – 20.15
Andrés Prado er en unik gitarist fra Peru som spiller for første gang i Norge. Andrés Prado kommer til Tape to Zero sammen med Terje Evensen og Terje Gewelt.

Andrés Prado og Terje Evensen møttes for første gang i London, 2001. Der dannet de trio’n med bassist Mat Elliott, og spilte mye rundt på Londons jazzscener og ofte med artister som Julian Argüelles og Steve Waterman som gjester. Samarbeidet varte i noen år, men siden deres 6 uker lange turné i Peru i 2003 har det vært stille. Helt frem til nå. For første gang i Norge og denne gangen med Terje Gewelt på bass.

Andrés Prado er en svært anerkjent gitarist fra Peru. Han har mottatt flere høytragende priser for både sitt gitarspill og sine komposisjoner. Prado har turnert store deler av Peru, Europa samt Amerika, og spilt med anerkjente musikere som Julio “Chocolate “ Algendones, Anthony Cox og Julian Argüelles. Han er i dag professor og leder av Institutt for moderne populærmusikk, ved det katolske universitetet i Peru.
Nå er han i Norge for første gang og med sin norske trio vil han fremføre sine egne komposisjoner med sterke røtter i Peruansk tradisjonsmusikk. Det er altså duket for en eksotisk aften med musikk i verdensklasse.
Andrés Prado – nettside

Terje Gewelt har medvirket på over ett hundre innspillinger med skandinaviske, europeiske og amerikanske artister som Billy Cobham, Tommy Smith, den russiske pianisten Misha Alperin og Santanatrommeslageren Michael Schrieve. Platene er utgitt på plateselskaper som RCA, CBS, Blue Note samt ECM. Gewelt startet plateselskapet Resonant Music i 1998. Der har han gitt ut blant annet elleve plater under eget navn.
Terje Gewelt – nettside

Terje Evensen er å høre på over 20 album, og i 2010 gav han ut soloalbumet; Still you. You still here, som verdens første nettalbum.
Han har turneert store deler av Europa, samt Japan, Peru og New Zealand. Evensen har samarbeidet med musikere som John Paul Jones, Nils Petter Molvær, Martin France og Tim Harries.
Terje Evensen – nettside

Andrés Prado – gitar, Terje Gewelt – bass, Terje Evensen – trommer, elektronikk

Deathprod & Biosphere – 21.30
Tape to Zero presenterer nyskrevet musikk av og med Deathprod (Helge Sten) og Biosphere (Geir Jenssen). Bestillingsverket skal urfremføres fredag 4. april 2014. Deathprod & Biosphere er to sentrale komponister og musikere innen ambient, elektronika og samtids-kategorien. Samarbeidet mellom Deathprod & Biosphere er sjeldent og unikt.

I 1998 kom albumet Nordheim Transformed hvor Deathprod og Biosphere transformerte Arne Nordheims elektroniske verker fra 60- og 70-tallet. Albumet fikk mye oppmerksomhet og ble sett på som en brobygger mellom eldre norsk avantgarde og nyere elektronika. Nordheim selv var godt fornøyd med resultatet, og albumet ga også en økt interesse for Nordheims egen elektroniske musikk.

I over 20 år har Helge Sten aka Deathprod produsert noe av den mest gåtefulle og organiske elektroniske musikken i Norge. Helge Sten har vært opptatt med flere andre prosjekter, bl.a. Supersilent, Motorpsycho og Susanna, men har alltid kommet tilbake til sitt Deathprod-prosjekt. Deathprod har gitt ut en rekke album. Debutalbumet Treetop Drive fra 1993 regnes nå som en klassiker. Helge Sten er også snart plate-aktuell med prosjektet «Minibus Pimps» sammen med John Paul Jones (Led Zeppelin).

Mannen bak Biosphere er Geir Jenssen, som via pop og acid house på 80-tallet startet ambient elektronika-prosjektet Biosphere tidlig på 90-tallet. Biosphere bemerket seg med en musikalsk estetikk basert rundt arktiske landskap og gammel russisk romfart, en oppskrift som fikk resonans internasjonalt og ga ham mange fans. Biosphere har gitt ut en rekke album, og bla albumet Substrata anses som en klassiker innen ambient-sjangeren.

Helge Sten – Elektronikk, Geir Jenssen – Elektronikk

Bestillingsverket er støttet av Norsk kulturråd

Crew 2014: Sound: Anders Aasebø, Visuals: Tord Knudsen
Tape to Zero blir arrangert av Kjetil Husebø og Terje Evensen.

Prisfordelaktige festivalpass til salgs HER!