Tape to Zero – dag 1

Mini-festival med ny jazz, elektronika og ambient – Peter Baden, Thomas Strønen & Hilde Marie Holsen, BRAK RUG

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
  • 300/250,-
  • Kjøp billett her!

Tape to Zero er en mini-festival med fokus på musikk innen nyere jazz, elektronika og ambient. TtZ presenterer ulike musikere og prosjekter med både elektronisk og akustisk lydbilde. Hovedideen er å presentere både kjente og ukjente navn på samme scene, med ferske prosjekter og unike musikalske utrykk. Musikken innbefatter både det eksperimentelle og utfordrende, samt mer tilgjengelige og melodiske uttrykk — noe for enhver med et åpent øre.

NB! Har du ikke muligheten til å komme ikveld, kan du åpne opp Tape to Zero i din egen stue! Youtubelink her eller se i bunnen av denne siden.

630x420xpeter_baden

19.30: Peter Baden 

Peter Baden skal spille åpningskonserten på Tape to Zero. Peter er egentlig trommeslager og jobber bl.a med elektronisk behandling av trommer. Han arbeider også som komponist, plateprodusent, arrangør og er enmanns-orkesteret til Thea Hjelmeland. Peter Baden har produsert en rekke plater og samarbeidet med artister som Mari Boine, Hanne Hukkelberg, Mungolian Jetset, m.fl. Han har fått musikken sin framført av Berliner Kammersymphonie, Kork, og på BBC Essensial Mix.  Foto av Peter Baden: Øyvind Toft  Peter har skrevet filmmusikk, teatermusikk og har hatt ansvaret for og skrevet musikken til Youth Olympic Games 2016. Med den interaktive teaterforestillingen Rytmer fra Verdensrommet har han tatt med titusenvis av barn ut i universet, og nå skal vi få oppleve hans.

Da Tape to Zero spurte Peter hva han ville gjøre på årets festival var svaret at han ville ta med seg trommer, diverse bokser og leke med de. Peter arbeider med et soloprosjekt med utgangspunkt i akustiske trommer som blir kraftig modifisert, samplet, twistet og blandet med elektroniske lyder. Hva som er akustisk og hva som er elektronisk er ofte vanskelig å fastslå. Men han kommer til oss med sekken full av maskiner, trommer, kinectkamera, kontrollere og lager musikk som bare skjer der og da. Oftest høres det ut som en trommis som ikke høres helt ut som en trommis. Peter har ikke spilt solokonsert på 10 år, og gleder seg veldig til det.

Peter Baden – trommer, perc, live sampling/elektronikk

Nettside – Peter Baden

630x420xholsenstronen

20.30: Thomas Strønen & Hilde Marie Holsen

Thomas Strønen, en av Norges mest profilerte musikere på trommer og elektronikk, spiller med Hilde Marie Holsen på trompet og elektronikk for første gang på Tape to Zero 2016. Begge kom i løpet av 2015 ut med kritikerroste album — Strønen med ikke mindre enn to album med prosjektene Food og Time is A Blind Guide på plateselskapet ECM, Holsen med debutalbumet «Ask» på plateselskapet Hubro.

Thomas Strønen – trommer, live-elektronikk, Hilde Marie Holsen – trompet, live-elektronikk

Nettside – Thomas Strønen                          Nettside – Hilde Marie Holsen

630x420xbrakrug

22.00: BRAK RUG

This dynamic trio was formed in 2014. The improvised music this trio creates with acoustic sound sources and electronic treatment varies from piercing to soothing, from noisy to melodic. Intense and beautiful! The trio utilizes software developed by Øyvind Brandtsegg.
BRAK RUG på SoundCloud       Les mer om BRAK RUG

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje – vokals, elektronikk, live processing, Øyvind Brandtsegg – Marimba Lumina, live processing, Siv Øyunn Kjenstad – trommer

Flere artister blir sluppet fortløpende, holde deg oppdatert på tapetozero.no og på Facebook

I mellomtiden kan du hygge deg med disse videoene fra foregående år på YouTube

Tape to Zero blir arrangert av Kjetil Husebø og Hilde Marie Holsen.
Prisfordelaktige 2 dagers festivalpass selges her!

Direktestrømming av konsertene her:

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Auser%3Akjetilhu%3Aplaylist%3A2xHEZqqiKXTDItYKvHgapA