Susanna og Ensemble neoN

Orkesterperfeksjon!

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 180,-/ 130,-
  • Kjøp billett her!

Et drøyt år etter utgivelsen av kritikerroste «Wild Dog» er Susanna tilbake med et nytt album, den første fullblods utgivelsen på eget selskap. I september lanserer SusannaSonata Susanna and Ensemble neoN ‘The Forester’ på CD, vinyl (i begrenset opplag) og digitalt.

Susanna er kjent for hittil åtte kritikerroste utgivelser som Susanna and the Magical Orchestra/Susanna/Susanna Wallumrød på Rune Grammofon, Grappa Musikkforlag og tyske ECM Records. Utgivelsene består både av hennes egen sterke katalog av sanger, med låter som ‘Believer’, som ble lagt merke til allerede på platedebuten i 2004, og hennes ytterst personlige tolkninger av andres sanger. Hun er en intenst fengslende liveartist.  Hennes hypnotiske vokale klangfarger, ofte sammen med et kraftfullt altoppslukende instrumentalt lydbilde, gir konsertene hennes en mørk, magisk glans.

Aktiv som musiker i mer enn et tiår, har den Oslo-baserte artisten i nyere tid tatt store steg i retning av større uavhenighet og autonomi, samtidig som hun forsterker sine betydelige talenter som låtskriver, tolker og produsent.
Instrumenter som barokk teorbe, treblås og strykere utgjør sammen med Susannas sparsomme pianospill og intenst vakre stemme ‘The Forester’- en co-produksjon med Ensemble neoN – og åpenbarer Susannas låtskrivertalent i nye dimensjoner.  Å være bortkommen, eller å søke seg bort fra en forhåndsbestemt skjebne, er tilbakevendende temaer på ‘The Forester’. Disse tilstandene skildres gjennom urovekkende omgivelser og møter med fremmede reisende, og males med en utsøkt pallett som assosierer til Mark Hollis, Tim Buckley, Kate Bush og Claude Debussy, men samtidig tilhører Susannas unike lydverden

Albumet ble innspilt alldeles live på én meget intens dag i det legendariske Rainbow Studio i Oslo, produsert av Deathprod og Susanna, innspilt og mikset av Jan Erik Kongshaug.

Susanna – piano, vokal, komponist. Arrangment for Ensemble neoN: Jan Martin Smørdal og Julian Skar

ensembleneon.no