Steinar Albrigtsen – «Fra A til Nå»

25 års jubileumskonsert

  • Tirsdag 1. desember 2015
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 275,-
  • Kjøp billett her!

25 års jubileumskonsert!

Steinar slipper sin 25 års jubileumsplate den 31.10.15. Plata er en hyllest til publikum med nyinnspilte låter i sjangerene blues, country og singer-songwriter. På jubileumskonserten tar Steinar publikum med gjennom sin musikalske reise, fra ungdom og til nå. Flere gjesteartister og musikere han har samarbeidet med gjennom disse årene er også med. Blant annet Tom Pacheco, Jørn Hoel, Øivind Madsen og Rune Arnesen. Velkommen til en musikalsk festaften ispedd lun nord-norsk humor!

25 år kan virke som en evighet, men for artisten Steinar Albrigtsen er den musikalske reisa en lidenskap han ikke kan være foruten. Kompromissløs, engasjert, dedikert og med en unik evne til å la både gitar og stemme trollbinde publikum. Mange kjenner han som «Mannen som satte countrymusikken på Norgeskartet», da han vant Spellemannspris for sitt debutalbum «Alone too long» i 1990. Albrigtsen sin forkjærlighet for country, startet etter at han kom over kassetten «White man sings the blues», av hans store idol Merle Haggard. I denne perioden var nok Albrigtsen mer kjent i Nord-Norge, under pseudonymet «Stoney Albright». Ifølge artisten ble publikum skuffet, da de etter å ha lest plakaten fant ut at den blinde, tannløse bluesartisten fra Amerika, faktisk var en ung, fremadstormende artist, med alle tennene i behold, og i tillegg bodde han i Tromsø. Albrigtsen fortsatte sin karriere med fremadstormende skritt. Debutalbumet solgte 180.000 eksemplar, og hele Norge hadde øynene på denne mørke nordlendingen, med denne silkemyke stemmen.

Albrigtsen betrakter sitt 25 års jubileumsalbum som en feiring av den musikalske reisa han fortsatt er på. Albumet er en hyllest til publikum og låtene er håndplukket fra tidligere back kataloger, til nyskrevet materiale. Albrigtsen tar deg med tilbake, men han inviterer deg også med videre.
På jubileumskonserten inviterer Albrigtsen med seg gjesteartister og musikere som han har samarbeidet med gjennom sin karriere.

Nå 25 år etter, vil noen gjenkjenne ham med låten «She belongs to the rain», noen vil kjenne ham for samarbeidet med Jørn Hoel og «Get together», kanskje var «Beaches of Rio» med Tom Pachecho en favoritt. 15 plateutgivelser har det blitt, og sjangrene spenner seg fra country, blues, rockabilly, jazz, til singer-songwriter. Av musikalske høydepunkt gjennom karrieren, sier Albrigtsen at opptredenen med Johnny Cash på Norwegian Wood, gjorde et uforglemmelig inntrykk (1992). Han varmet også opp for selveste Merle Haggard i USA, spilte inn plate med Tony Levin (Peter Gabriel), Levon Helm (The Band), John Sebastian (Lovin` Spoonful) og Rick Danko (The Band), for å nevne noen. Albrigtsen har aldri latt seg forføre av moteblaff eller søken etter kjendisstatus. Da plateselskap og promotører rådet ham til å å rendyrke en musikalsk linje, satte nordlendigen foten ned. Han ønsket bare å formidle sin kreative skaperkraft og være tro i sitt musikalske engasjement. Man kan si at han representerer «Stjernekamp», før det ble et kommersielt konsept. Gjennom alle årene i bransjen har møte med publikum vært det viktigste for ham.

Arrangører er Steinar Albrigtsen og Monika Nordli, sesongkort gjelder ikke

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aartist%3A2qRjrCuBQJqlU8Nwb92kao