SOFA Label Night

Helaften med eksperimentelle spydspisser

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 220/170
  • Kjøp billett her!

Plateselskapet SOFA har siden 2000 vært en av den eksperimentelle musikkens fremste spydspisser i Norge, med over seksti utgivelser på samvittigheten. De siste årene har selskapet vært mer aktivt enn noen gang, med ni plateutgivelser bare i 2017. SOFA startet opp som et improselskap, men har i de siste årene beveget seg mer i retning av spesifikke prosjekter; band eller artister som har utviklet en særegen musikk over tid. Som Vital Weekly skriver: «For a while I thought Sofa Music was another label for the improvised music from Norway, [..] but the more music they release, the more I realize they are onto something bigger, less easy to classify.»

Denne kvelden presenterer SOFA en håndfull av deres kjerneartister, med et musikalsk spenn fra det helt akustiske til det hel-elektroniske.

Vilde&Inga spiller akustisk fritt improvisert musikk med besetningen fiolin og kontrabass. Ved å stadig søke nye tilnærminger til instrumentene sine har duoen utviklet en rik og variert klangpalett. Med dette som utgangspunkt oppstår musikken langsomt og organisk med en underliggende kompositorisk bevissthet. Vilde&Ingas debutalbum, Makrofauna, ble i mars 2014 gitt ut på det anerkjente plateselskapet ECM og har høstet gode kritikker. De slapp for noen måneder siden albumet «Silfr» på SOFA.

Kim Myhr og Lasse Marhaug er to av landets mest fremtredende eksperimentalister med et stort antall utgivelser og prosjekter på samvittigheten. De samarbeidet for første gang i fjor med stykket «On the Silver Globe», en åtte kanals studiokomposisjon bestående av gitarer, vintage analoge og modulære synther, akustiske gjenstander, oscillatorer, granulær syntese, digital prosessering og annen studiotriksing. En stereoversjon av stykket ble utgitt på SOFA i starten av 2017. De har siden den gang turnert med et nytt live-sett som de vil presentere for første gang i Oslo denne kvelden.

Ingar Zach fortsetter sitt unike soloprosjekt med kun en skarptromme og elektronikk. Hans tilnærming til skarptrommens klangmuligheter er forfriskende og overraskende og viser hans kontinuerlige søken etter å skape ny musikk med sitt instrumentarium. Etter fem kritikerroste solo album vil et nytt solostykke bli urframført på Victoria denne kvelden.

Muddersten slapp sitt første album Karpatklokke tidligere i år. Mikrotonal tuba, en elektrisk gitar, krysskoblet med perkussiv elektronikk, damp og friksjon og spilt tilbake gjennom en gammel Tandberg båndspiller. Franske Silence and Sound skriver at man blir tiltrukket av musikken som en magnet. Jazznytt mener at (…)det er noe deilig ukomfortabelt over å trekkes inn i en slik verden av knitring, hvesing og dype drønn(…) Kvelden etter denne konserten på Victoria er de invitert til den prestisjefylte festivalen Leguesswho i Ultrecht.

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Auser%3Aoslohenken%3Aplaylist%3A5SDGmkwMs5O0n6esg1EJeB