SOFA 15 år: John Tilbury & Keith Rowe + MURAL

Høstens vakreste jubileum

  • 18 år. NB! Tidlig konsertstart: kl 19. Dørene åpner kl 18.00
  • 200/100
  • Kjøp billett her!

NB! Tidlig konsertstart: kl 19. Dørene åpner kl 18.

Plateselskapet SOFA, som drives av musikerne Martin Taxt, Kim Myhr, Ingar Zach og Ivar Grydeland, fyller 15 år i år. Jubileet feires med en dobbel release-konsert i samarbeid med Nasjonal jazzscene og Ultima med unike musikalske manifest fra to legendariske skikkelser innenfor den eksperimentelle musikken.

SOFA har et femtitalls utgivelser i den brede eksperimentelle musikkens tegn på samvittigheten. I september slippes to nye større prosjekter med de legendariske improvisasjonsmusikerne Keith Rowe og John Tilbury, produsert av billedkunstner Kjell Bjørgeengen, og med trioen MURAL, tatt opp i Rothko Chapel i Houston, Texas. Kjell Bjørgeengen, som jobber jevnlig med begge ensemblene, spiller med MURAL denne kvelden.

rowe_tilbury_bjorgeengen_web-630x430

«enough still not know» er en 4 CD utgivelse med musikk av John Tilbury og Keith Rowe, produsert av billedkunstner Kjell Bjørgeengen til en kommende videoinstallasjon. Musikken er improvisert, men bærer preg av et langt samarbeid mellom de to musikerne. Rowe og Tilbury er særlig kjent fra arbeidet i Scratch Orchestra og AMM med Cornelius Cardew. John Tilbury er i tillegg kjent som kanskje den fremste tolkeren av Morton Feldman og har også skrevet biografien om Cornelius Cardew. I de siste årene har begge musikere beskjeftiget seg med tekster av Samuel Beckett. John Tilbury har gjort musikk og tekstbaserte framføringer av Samuel Becketts senere arbeider.

Keith Rowe – gitar og elektronikk, John Tilbury – piano,

MURAL_smal_web-630x430

MURAL ble startet i 2007 da Ingar Zach og Kim Myhr spilte en konsert med den australske improvisasjonslegenden Jim Denley i Madrid. Siden har trioen gjort et stort antall konserter over hele verden. Trioen har gitt ut «Nectars of Emergence» i 2010 på SOFA og «Live at the Rothko Chapel» i 2011 på Rothko Chapel Publications. WIRE magazine kalte «Nectars of Emergence» for «a haunting world of breathtaking timbral beauty. An extraordinary creation». Etter vellykkede konserter i Rothko Chapel og en cd-utgivelse, besøkte trioen kapellet i Houston, Texas for tredje gang i april 2013. Motivert av musikernes ønske om å utfordre den tradisjonelle konsertformen, resulterte i en 4 timer lang konsert i kapellet, som nå utgis i form av en trippel-CD.

Jim Denley – blåseinstrumenter, Kim Myhr – gitar, Ingar Zach – perkusjon, Kjell Bjørgeengen – video

Samarbeide med Ultimafestivalen, sesongkort gjelder!