Snekkestad/ Qvenild/ Strønen/ Wold

Musikk av nærmest ingenting

  • Onsdag 8. desember 2021
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

Konserten er flyttet fra fredag 12. februar til onsdag 08. desember, kjøpte billetter gjelder. Om det er spørsmål, ta gjerne kontakt med oss på post@nasjonaljazzscene.no.

Skilled improvisers set out to make music of virtually no sound

På 1600 tallet kom forløperen til mikrofonen, to kopper med en strukket snor imellom, med det romantiske navnet «lovers telephone”. Utviklingen av forsterkningsteknikken siden den gang har kommet utrolig langt, og på denne konserten skal musikerne virkelig gå til mikronivået av ´fon.

Lydteknikker Daniel Wold er det fjerde medlemmet i denne trioen av dyktige improvisatører som har satt seg fore å utforske lydlandskapet mellom stillhet og det knapt hørbare. Der i musikkinstrumentenes gråsone finnes en mikroverden av små lyder som normalt blir overdøvet av toner i det normale dynamiske området.

Blir piano, trommer og saksofon til å kjenne igjen satt under et mikroskop? Vi får bli med på dykket ned i instrumentenes materialer, tre, metall og skinn, og videre med på musikernes fysiske streben etter å knapt nok lage lyd og gjøre dette hørbart. Her er en sonisk verden som er komplekst og uforutsigelig – skjør og intimt. Et lite musikalsk drama forvaltet av en trio på fire som vet å lage nydelig musikk av nærmest ingenting.

Morten Qvenild – piano, Torben Snekkestad – saksofon, Thomas Strønen – trommer, Daniel Wold – lyd

Foto: Helge Lien