Skarbø Skulekorps

Et korps helt utenom det vanlige

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230/180
  • Kjøp billett her!

New record release from Norway’s most eclectic non-marching marching band

Det begynner å bli fire år siden Skarbø Skulekorps første gang kom marsjerende inn på jazzscenen iført mer eller mindre kledelige uniformer. Men selv om det visuelle var på plass, var det likevel lite som minnet om julegrantenninger og hutrende maimorgener. Her var alle spor etter Sousa-marsjer og sur treblås rensket vekk og erstattet med en sjangermyldrende feststemning der det virket som alt var lov og reglene lagt igjen i garderoben. Afrobeat med techno-bass, samtidsmusikk for steel-gitar og banjo, 60-talls jazz med 80-talls synth? Kjør på!

Skulekorpsets dirigent, oppmann og primus motor,1982- og Bly de Blyant-trommeslager Øyvind Skarbø, har ingen planer om å senke taktstokken i 2023 heller. Etter to vellykkede plateutgivelser, der den siste hadde det meget passende navnet «Dugnad», er det tredje snart klar til å sendes ut til publikum. Albumet «Innesko» slippes fredag 14. april, bare en uke før de kommer til Victoria. Siden sist har besetningen blitt lett modifisert, slik det jo gjerne er i korps, og det svirrer noen foreløpig ubekreftede rykter om at skulekorpset også har tenkt å bytte uniformer. Det er godt mulig vi får oppleve både nye låter og nye uniformer denne lørdagen.

Eirik Hegdal – saksofon, Erik Johannessen – trombone, Stian Omenås – trompet, Ivar Grydeland – gitar, Chris Holm – bass, Øyvind Skarbø – trommer

Foto: Jonas Bostrøm