Sheila Jordan & Jay Clayton Band

Vital damer: fra bebop til freebop

  • Torsdag 2. mai 2013
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 200/ 150,-
  • Kjøp billett her!

Dette er konserten for alle som elsker den klassiske jazzsangen, den som ble definert av Ella og Billie. På Victoria i kveld får du oppleve genuin jazzhistorie; de to damene i front har tilsammen over 120 års erfaring på scenen! Likevel har de den kunstneriske vitaliteten i behold. Her improviseres og scattes det over en lav sko, det er ballader og dikt og, ikke minst, en holder seg langt unna den godt opptråkka stien. Disse damene gjør som de vil.

Sheila Jordan har sunget jazz siden tidlig på 40-tallet. I 1951 flyttet hun til New York for å studere harmonilære under Charles Mingus. Hun var en god venn av Charlie Parker (og gift med pianisten hans) og Parker-låta “Chasing the Bird” skal være skrevet til henne. Samtidig skapte hun sin egen karriere som sanger og låtskriver. Seksti år senere er hun fortsatt aktiv og høyst oppegående. Og hun er fortsatt blant de svært få som kan improvisere lange og sammenhengende sangtekster fra scenen.

Jay Clayton har bak seg en lang karriere i jazzens tjeneste som musiker, lærer, festivalleder og pådriver. Hun var en av de første som blandet elektronikk med poesi, hun har spilt inn John Cages vokalverk og var lenge medlem i Steve Reich ensemble.

Sheila Jordan & Jay Clayton – vokal, Cameron Brown – bass, Jack Wilkins – gitar

https:/.spotify.com/?uri=spotify:user:oslohenken:playlist:1gbWB10yd6hlwn69NnZhRv