Shake Stew

Full kok i gryta

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

Highly addictive mixture of afrobeat and hypnotic jazz-grooves

Det østerrikske bandet Shake Stew har virkelig skapt et navn for seg selv, ikke bare i fjellhyllene i alpelandskapet, men også utover Europa og i resten av verden. De debuterte med et smell på jazzfestivalen i Saalfelden i 2016, med en energisk miks av afrobeat, motoriske grooves, som er sentrert rundt en melodisk base, og siden har det gått slag i slag. Bandet har turnert verden rundt, samarbeidet med blant andre Shabaka Hutchings, rasket med seg flere priser og har gitt ut totalt fem kritikerroste album, med et sjette album underveis.

Septetten er satt sammen på en finurlig måte, med to trommeslagere, to bassister og tre blåsere, som sammen fører til en høyoktan mikstur. Et annet fremtredende element i lydbildet, er instrumentet guembri, som sporadisk spilles av bandleder Lukas Kranzelbinder. Den marokkanske bass-luten fører til ytterligere tekstur i et allerede mangefasettert Shake Stew-univers.

Bandets produktivitet ser ikke ut til å vike, deres sjette album «LILA» slippes i høst, med en påfølgende europaturné. Heldigvis har de lagt til et stopp innom Victoria, slik at vi også kan oppleve «the Shake Stew experience».

Johannes Schleiermacher – tenorsaksofon, Astrid Wiesinger – altsaksofon, Mario Rom – trompet, Lukas Kranzelbinder – bass, guembri, Oliver Potratz – bass, Nikolaus Dolp – trommer, Herbert Pirker – trommer

Foto: Severin Koller