Sesongåpning: Action Jazz med Snah

Norsk stjernelag med heftig comeback

  • Fredag 31. august 2012
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • Gratis inngang
  • Gratis inngang

Action Jazz ble startet som en vinyllabel for syvtommere i 2003 av Kjetil Møster og King Midas-vokalist Ando Woltmann. Første band ut var trioen ved samme navn, bestående av Kjetil, Per Zanussi og Per Oddvar Johansen, som allerede spilte mye sammen i Zanussi Five. Etter noen intense konserter på bl.a. Last Train ble bandmedlemmene dradd til hver sin kant, og prosjektet ble lagt på is inntil de nylig returnerte med en konsert i Jakobskirken under by:Larm.

Action Jazz har returnert i ny, elektrisk drakt og tar i bruk nyervervet erfaring fra de siste 8 årene: Møster tar med seg gitarpedalene og forsterkeren han begynte å bruke i Rune Grammofon-bandet Ultralyd, Zanussi henter fram el.-bassen han knapt har brukt siden Wibutee’s dager, og Johansen bruker trommemaskiner og synth-trommer fra sein Close Erase.

Til sesongåpningen på Victoria har de fått med seg selveste Snah fra Motorpsycho på gitar!

Snah – Hans Magnus Ryan, som foreldrene kaller ham – er kjent som gitarist i det trønderske rockelokomotivet Motorpsycho. I det siste har han også tangert den alternative jazzen med blant annet gjestespill i Tone Åse og Ståle Storløkkens BOL, og som musiker på Susanna Wallumrøds Gunvor Hofmo-plate. En gang i mellom står Snah alene på scenen. På Victoria sist hørt i vår fristil-serie, høsten 2011.

Vi slår an tonen for høsten med et spennende comeback fra noen av landets mest spennende og kreative musikere. Velkommen til sesongåpning!

Kjetil Møster (saksofon) Per Zanussi (bass) Per Oddvar Johansen (trommer) Snah (gitar)