Sélène Saint-Aimé Trio

Dempet, mystisk og vakkert

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

Pga. forsinkede fly må vi utsette konsertstart i kveld med en time. Nye tider er: Dørene åpner kl. 20.00 og konsertstart kl. 21.00. Vi beklager, og håper at det ikke fører til problemer for dere publikummere.

Making tender, beautiful music inspired by her Caribbean and West African roots, both earthly and spiritual

Kom og opplev en stigende stjerne! Her får du spennende jazz fra den andre siden av jordkloden, med karibisk, vestafrikansk og fransk kultur tett sammenvevet. Musikken oppleves som både både jordet og spirituell, tidløst og moderne. I en dempet trio med håndtromme, saksofon og Sélène Saint-Aimé syngende rundt sin kontrabass, smyger musikken seg ut, rytmisk og svevende, mystisk og vakker – virkelig fra en annen verden.

Sélène Saint-Aimé er en fransk kontrabassist, sanger, poet og komponist. Hun har hatt fantastiske læremestere i Ron Carter og Lonnie Plaxico, og har også vært elev hos saksofonist og konseptualist Steve Coleman. Foreløpig har hun sluppet to plater som begge søker afrikanske røtter. Dette er musikk for intime settinger, hun sier selv at Voodoo, eller som det heter på fransk, Vaudou, og dens åndelighet er til stor inspirasjon. Det er tydelig når hun synger; ofte ordløs, overjordisk sang – fra krystallinsk falsett til stakatto bass. Med mye patos tar Saint-Aimé oss gjennom mange farger i følelsesregistret. Det er varmt og ømt, og føles viktig.

For platen Mare Undarum mottok Sélène Saint-Aimé Rising star-prisen i «Victoire du Jazz 2021», og oppfølgeren Potomitan har fått kritikerne til å gå i spinn.

Sélène Saint-Aimé – bass, vokal, Adrien Sanchez – saksofon, Boris Reine-Adélaïde – bèlè tromme

Foto: Nicolas Derne