Rett vest! – Møster, Stein & Mari og BmXL

Sterk vind fra Bergen

  • Lørdag 17. februar 2018
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 220/170
  • Kjøp billett her!

The West Coast celebrates with excitement

Den kompromissløse og hardtblåsende saksofonisten Kjetil Møster arbeider for tiden med stipendiatprosjektet «Den elektrofoniske saksofonen» ved Griegakademiet i Bergen. Prosjektet utforsker sammensmeltningen av akustisk og elektronisk lyd, og dette vil vi få presentert en smakebit av i en 20 minutters elektroakustisk solo.

Kjetil Møster – saksofon og elektronikk


Stein og Mari er to særegne musikalske personligheter som inviterer oss inn i en leken, undrende og småskranglete popsfære. Duoen blander upretensiøst elementer fra elektronika, vest-afrikanske rytmer, bossa nova, jazzlicks og spaghettiwestern til sin helt egen greie. De har sluppet tre strålende album på Jazzland Rec, sist i 2015 med For Individuals Facing The Terror Of Cosmic Loneliness.

Stein Urheim – gitar, elektronikk, Mari Kvien Brunvoll – vokal, elektronikk


Det som startet som BMX trio på Nattjazz i 2006, har med åra blitt en ganske lubben sak: BmXL. Opprinnelig skulle de bare spille en konsert med musikk inspirert av Motian, Frisell og Lovano. Men musikken tok snart sin egen retning og fokuset ble raskt flytta til eget materiale. Komposisjonene er i hovedsak signert Njål Ølnes, men når resten gjengen får en finger med i spillet er det ikke lenger tydelig hva som er planlagt og hva som oppstår her og nå. BMX er spontanitet, fantastiske melodiske tema og et stjernelag av musikere. ‎BmXL er det samme, bare enda mer!

Per Jørgensen – trompet, stemme, perk, Njål Ølnes – saksofon, Eirik Hegdal – treblås, Thomas Dahl – gitar, Ståle Storløkken – tangenter, Øyvind Skarbø – trommer

Vestnorsk jazzsenter feirer sitt 20-årsjubileum og inntar Nasjonal jazzscene med et tettpakket program med kremen fra Vestlandet lørdag 17. februar.