Avlyst! Punkt.vrt.Plastik

Boblende trio

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 220/170
  • Avlyst!

Complex and bursting with energy. This is the essence of modern European jazz

Det ble desverre for vanskelig å få Berlinbeboerene Punkt.Vrt.Plastik på besøk denne høsten, vi setter opp en ny konsert når verdenssituasjonen endrer seg til det bedre. Kjøpte billetter blir automatisk refundert til kontoen den ble kjøpt med.

I et punkt i en form i en hage. Vi kjenner disse tre så godt: Kaja Draksler fra duoen med Susana Santos Silva, Christina Lillinger fra Amok Amor, Petter Eldh fra, vel, en lang rekke band, men ikke minst Acoustic Unity. Sammen utgjør de en slags essens av moderne friimproviserende europeisk jazz: base i Berlin, bakgrunn fra Skandinavia og Mellom-Europa, balanserende mellom det abstrakt intellektuelle og svett, kokende klubbøs.

Navnet på bandet og på plata som kom i 2018, er i seg selv et lite musikalsk manifest. Tre språk, tre ståsteder. Punktet: konsentrasjonen, utsynet; hagen: det organiske, kultiverte; og det plastiske, formbare og foranderlige. Det er teorien. I praksis er det tre formidable utøvere i et forrykende samspill! En rytmeseksjon som pisker opp krappe bølger av energi, og en pianist surfende bortover brilliant komplekse melodilinjer.

Kaja Draksler – piano, Petter Eldh – bass, Christian Lillinger – trommer