Petter Wettre – Paris/Oslo

Lyden av Paris og Oslo

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

Groovy and modern mainstream – record release!

Petter Wettre har siden tidlig på nittitallet vært en viktig aktør på den norske jazzscenen og er en av de mest virtuose saksofonistene vi har i Norge i dag. Han er kjent for å spille jazz som groover, selv om det musikalske uttrykket ofte kanskje har ligget nærmere en slags avantgarde enn swing- og bop-tradisjon. Uansett har musikken til Wettre alltid til en viss grad speilet mannen. Mangslungen, velformulert og direkte. Sagt på en annen måte: Klar melding ut!

For noen år siden, ikke lenge før verden stengte ned for en periode, ga Petter Wettre beskjed om at plata «The Last Album» ville bli hans siste utgivelse. Et forsett han har holdt, og fortsatt holder, men ser vi kanskje noen antydninger til sprekker i muren?

Gjennom hele covidperioden 2020-2022 arrangerte og produserte Wettre, Anders Aarum, Jens Fossum og Hermund Nygård konserter i sine egne øvingslokaler i Paris og Oslo, der noen fåtallige heldige sjeler ble plukket ut til å overvære eksklusive intimkonserter. Samme kveld som Norge lettet på restriksjonene var bandet selvsagt tilbake der de hører hjemme – på scenen. Denne konserten ble det gjort lyd- og bildeopptak av, og i kveld lanseres innspillingen på Curling Legs.

Petter Wettre – saksofon, Anders Aarum – piano, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer

Foto: Lillian Julsvik