Per Texas Johansson

Endelig tilbake!

  • Lørdag 5. november 2016
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 200/150
  • Kjøp billett her!

Ved siden av Esbjörn Svenssons EST var Per Texas Johansson den som på siste halvdel av nittitallet virkelig satte svensk jazz på kartet med utgivelser som “Alla mina kompisar”. Men da tiåret var omme hadde han gått lei, og han la hornet på hylla til fordel for en sykepleierutdannelse. For godt, trodde mange. Sporadiske innhopp i andre band til tross: Gleden var stor da han i fjor etter seksten år endelig var tilbake som bandleder på albumet “De långa rulltrapporna i Flemingsberg”.

“Det har ju varit trångt i saxofonbranchen”, har Johansson uttalt ved en anledning. Det kan det se ut som han har tatt konsekvensen av, for han bestyrer en besetning som ikke akkurat tråkker i bedet til andre kvintetter der ute. En ting er steelgitar, men å ikke ha med bass er helt på grensa til oppvigleri. Uendelig kult låter det nå i alle fall, med et skimrende og originalt lydbilde der Texas til tider herjer på klarinetten.

Per Texas Johansson – klarinett, saksofon, Mattias Ståhl – vibrafon, Johan Lindström – steelgitar,  Konrad Agnas – trommer

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A37T5k8hlw2LGP1IWpKyJkV