Per Oddvar Johansen – Vektløs + Will Guthrie

To trommekomponister krysser stikker

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 200/150
  • Kjøp billett her!

En lyrisk lyttende trommeslager har begått sitt svennestykke med sin nydelige plate “Let´s dance”. Her har han utvidet og personifisert sitt lette, rullende spill med sterk signatur og åpnet opp et rom for improvisatørene Torben Snekkestad og Helge Lien som alle søker kjernen i jazzen. Han kaller bandet Vektløs, som trommeslager er dette garantert et spennende mål for rytmen, vi hører god tyngde, sterke melodier og substans fra en fantastisk trio.

Per Oddvar Johansen – trommer, Helge Lien – piano, Torben Snekkestad – saksofon

Weightless dance music with strong melodies

Du finner videoer med musikk under

630x420xwill_guthrie

I jazzen har alltid soloen eller koret vært et viktig element, også den lett utskjelte trommesoloen. Solokonsert for trommer er ikke like utbredt, men storheter som Han Bennik og Milford Graves har sørget for at alenetromming så absolutt har en egen gullkanta kanon.

Australske Will Guthrie finner seg godt til rette i et slikt celebert selskap. Han er kjent for sine lange og meditative konserter der han spiller på trommer, perkusjon, søppel – stort sett på alt som lager lyd – mikrofoner og elektronikk, og han befinner seg på sett og vis i samme skjæringa mellom fri-impro og samtidsmusikk som norske Maja Ratkje. Kompromissløst, komplekst og knalltøft!

Will Guthrie – trommer, perkusjon og elektronikk

Will Guthrie is renowned for his extended and meditative concerts for solo percussion.

Will Guthrie Solo – Live i Østerrike

Recording of «Let’s Dance» – Per Oddvar Johansen

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A2WJBWJsbwib0CMSIz494xP