Pan-Scan Ensemble

Masse krefter på åpen vei

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

Pinpointed spectrum of Scandinavian improvised music today

To kjente trommeslagere av beste frijazz-sortering syntes tiden var moden for at de, med ett band, skulle gi deg veikartet over skandinavisk improvisert musikk i dag. Det er en god idé som trengte sterke motorer, for dette er ikke et godstog, men et Formel 1-løp med farlig press, hissige forbikjøringer, raske dekkskift og flammesikkert undertøy!

Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love satte høsten 2016 ut for å samle et knippe musikere, alle med tilknytning til improvisasjonsfestivalen og konsertserien Blow Out!, til et band i ånden til orkester som Globe Unity, Spontaneous Music Ensemble og Peter Brötzmann Chicago Tentet. Musikken skulle reflektere utblåsningsfølelsen, energien og den åpne veien frem, og måtte derfor bestå av de mest blodtrimmede musikerne de kunne finne. Derfor finner du her kjernen av improvisatører fra Sverige, Danmark og Norge samlet i ett heat.

Med en rykende fersk plate på tanken settes nå G-kreftene på prøve. Dette blir et sterkt møte!

Lotte Anker, Anna Högberg, Julie Kjær – saksofoner, Emil Strandberg, Didrik Ingvaldsen, Thomas Johansson – trompet, Sten Sandell – piano, Paal Nilssen-Love, Ståle Liavik Solberg – trommer og perkusjon, Stig Gunnar Ringen – lyd