Oslo World: Dom La Nena (BR)

Den lille, store cellisten

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 220/170
  • Kjøp billett her!

Oslo World presenterer: Dom La Nena

Hva drev du med da du var tretten? Om du var som barn flest, vimset du nok rundt i den prepubertale forvirringen, oppslukt i å fullende samlingen av tegneserier, fotballkort eller glansbilder. Det finnes imidlertid typer som Dom La Nena, som allerede var i gang med å dyrke sine gaver.

Etter å ha traktert cello siden fylte åtte, innledet hun tenårene med å sende fanbrev Christine Walevska, også kjent som “cellistgudinnen”. Kort etter var hun blitt invitert til Buenos Aires – med hele familien på slep – for å studere under sitt store idol.

Man kan jo bli bråvoksen av langt mindre, men Dominique Pinto – som 27-åringen egentlig heter – kaller seg ikke Dom La Nena (“Dom’ den lille”) helt uten grunn. Albumdebuten Ela (2013) har nemlig en drømmende kvalitet ved seg, som tyder på at barndommen ennå ikke har sluppet taket. Mens “Sambina” er latterlig leken bossa nova, er det vanskelig å ikke bli nostalgisk av nydelige “O Vento”, som med sin hviskende vokal og svulmende strykere, føles som å bla gjennom en bunke med gamle familiebilder.

Selv dét begynner imidlertid å bli en stund siden, og Dom La Nena har rukket å gi ut to album til siden da: Birds on a Wire, i samarbeid med sangeren Rosemary Stanley, samt soloskiva Soyo. Der førstnevnte nærmest er barokk i sitt uttrykk, tok brasilianeren et ytterligere steg i retning av søtladen tweepop med sistnevnte.

Vi har med andre ord å gjøre med en rik musikalitet, en som fortsatt er i ferd med å slå ut i full blomst.

Arrangør er Oslo World Festival, sesongkort gjelder!

Billettservice_305x225