Oslo Jazzfestival: Emile Parisien – Louise

Gnistrende fransk-amerikansk møte

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 350/260
  • Kjøp billett her!

Louise er et bemerkelsesverdig album der voldsom energi står som kontrast til det myke. Emilie Parisien har satt sammen en topp-amerikansk-europeisk sekstett for dette prosjektet som er blitt beskrevet som; «Det beste nye som har skjedd i europeisk jazz på lenge».

Tittelen Louise referer til edderkopp-skulpturene til Louise Bourgeois. Disse skulpturene har for det meste blitt sett i offentlige rom, og det har fått Parisien til å reflektere over hvordan innesperring under lockdown har fratatt oss alle gleden av å være ute i det fri. Bourgeois sine skulpturer er også veldig sterkt knyttet til morskap, og til metaforene om å spinne, veve, ta vare på og beskytte. Parisiens hengivenhet for og verdsettelse av mødres ubetingede kjærlighet til barna deres er inspirasjonen til denne komposisjonen.

Selv om Parisien selv er fransk er halvparten av bandet er amerikansk, inkludert Theo Croker på trompet, Joe Martin på bass og Nasheet Waits på trommer. I tillegg har de den italienske pianisten Roberto Negro, og de to franskmennene; Manu Codjia på gitar og Emile Parision på saksofon.

Sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder dessverre ikke på Oslo Jazzfestival sine konserter.