Oslo Jazzfestival: Craig Taborn (solo)

Mektig alene

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 340/252
  • Kjøp billett her!

Craig Taborn er en av de største jazzpianistene vi har sett de siste 20 årene. Han blir sammenlignet med Keith Jarrett, og har spilt med stjerner som Chris Potter, Bill Frisell, Lotte Anker, og Roscoe Mitchell.

Taborn er pianist, komponist, og elektronisk musiker, og har gjennom sin karriere deltatt på over 90 plateinnspillinger. 11 har vært i hans eget navn, og plata «Avenging Angel» fra 2011 demonstrerer at Taborn er en minst like imponerende utøver i soloformat.

Taborn har gang på gang bevist at han er en dyktig sjangeroverskridende musiker, noe som kommer spesielt til syne i hans særegne improvisasjonsstil. Med utgangspunkt i enkle fraser, bygges det gradvis på med toner, tekstur, og rytmer – en kompleks palett med tydelige detaljer. Det som kan høres enkelt ut, er langt fra det.

En musikalsk følsomhet som få er unt, tydelige linjer og en kreativ tilnærming preger Taborns komposisjoner.

Taborn har vunnet en rekke priser og kåringer: Down Beat, innen kategoriene el-piano, piano og orgel, Paul Acket-prisen på North Sea Jazz Festival, beste pianist i JazzTimes, årets pianist-prisen av Jazz Journalists Association og den høythengende Doris Duke Artist Award.

Craig Taborn inntar flygelet på Victoria under Oslo Jazzfestival, og gir oss en fantastisk mulighet til å oppleve ham i fri utfoldelse.