Oslo Jazzensemble & Torun Eriksen

Oslo Jazzensemble og Torun Eriksen med sangsyklus!

  • Fredag 20. oktober 2023
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 340/290/240
  • Kjøp billett her!

Lydogram is a song cycle written for a large ensemble

Oslo jazzensemble er Østnorsk jazzsenters store profesjonelle orkester. Ensemblet har spilt med Torun Eriksen siden 2017, et samarbeid som har resultert i mer enn tjuefem konserter, livealbum fra Tyskland og en konsertproduksjon for NRK TV. Nå skrives bokstavelig talt et helt nytt kapittel med «Lydogram».

«Lydogram» er en sangsyklus med sju sanger som er i familie. Noen av sangene er å regne som nære slektninger, andre er inngiftet eller gamle omgangsvenner. Sanger om det som var og det som er. Et konseptalbum som enda ikke er spilt inn, i en tid der sammenhenger er blitt mangelvare. Sangene i «Lydogram» strekker seg et stykke bortenfor vers og refreng, men kommer fra samme sted som viser, jazz og pop.

Vi får et formidabelt orkester på scenen i kveld. Fjorten musikere som kan gå fra kollektivister til individualister på brøkdelen av et sekund, store klanger, sterke melodier og solide fraspark. Bandets saksofonist Martin Myhre Olsen har arrangert musikken, Torun Eriksens har komponert alle sangene og skrevet tekster på norsk.

Torun Eriksen – vokal, Frank Brodal, Marius Haltli, Anders Eriksson – trompet, Even Skatrud, Nilas Granseth, Ingrid Utne – trombone, Børge-Are Halvorsen, Martin Myhre Olsen, Atle Nymo, Kasper Skullerud Værnes, Tina Lægreid Olsen – saksofon, fløyte, klarinett, Jens Thoresen – gitar, Kalle Moberg – akkordeon, Anders Aarum – tangenter, Geir Kristian Breivik – bass, Børre Flyen – trommer, Thor Ivar Lund – lyddesign

Foto: CF Wesenberg