Oslo Jazz Circle: Chick Corea – innspillinger fra Vålerenga til Lillestrøm

Jøkling og Ellingsen om Chick Corea

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
  • 150/100 for ikke-medlemmer
  • Kjøp billett her!

De to adressene i overskriften henviser IKKE til norske fotballklubber, men til Chick Coreas FØRSTE solo-piano-album i 1971, spilt inn i Arne Bendiksen Studio i Østerdalsgata i Oslo, og til det SISTE han spilte inn i Norge; Den legendariske konserten i Lillestrøm kultursenter i 2019, sammen med kvartetten Made in Corea, inklusive trommeslager Erik Jøkling.

«My piano is like 88 tuned drums» uttalte Chick Corea (1941-2021) under et intervju under Moldejazz da han opptrådte der med Trondheim jazzorkester. Stjernepianisten, keyboardisten, komponisten, produsenten og norgesvennen har spilt med noen av verdens ledende trommeslagere innen jazz, fusion og verdensmusikk. Hva er da mer naturlig enn å invitere to trommeslagere til å bla igjennom den omfattende platebunken hans?

Trommeslager Erik Jøkling var i 2001 med å starte bandet Made in Corea – et tributeband som særlig spesialiserte seg på Coreas musikk fra 1970-tallet. Det utviklet seg etter hvert et nært vennskap mellom de fire gutta i bandet og Chick Corea, og de spilte sammen både på Kongsberg Jazzfestival i 2005 og to konserter i Lillestrøm Kultursenter i 2019. Dette skulle vise seg å bli siste gang Chick Corea besøkte Norge før hans bortgang i 2021. Erik er kjent fra band som MonicaZ vals, Tine Thing Helseth Kvintett, Ett Fett Storband og fra diverse orkestergraver. Erik har Norges største samling av Chick Corea-plater.

Trommeslager og foredragsholder Torstein Ellingsen, kjent fra bl.a. Magnolia Jazzband, The Sinatra Songbook, Prima Vista Social Club og Rubber Soul Quartet, ble blodfan av Chick Corea som ung etter å ha hørt Return to Forever og jazzrockplatene med Lenny White og Steve Gadd på trommer. Torstein har et nært forhold til platene og har de siste 40 år opplevd utallige konserter med Chick Corea, fra solo til storband.

Erik og Torstein tar oss med på en rytmisk historie, prøver å vise noen av de mange stilskiftene den produktive Chick Corea gjennomgikk, avspiller både kjent og ukjent, trekker inn litt pussig kuriosa og viser et par filmsnutter, noe av stoffet presentert for første gang i Norge.

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!

Erik Jøkling and Torstein Ellingsen talk about Chick Corea and his Norwegian connections. In Norwegian only.