OJC: Alf Kjellman – Mannen, musikken, livet

En levende legende!

  • Tirsdag 1. november 2022
  • 19.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
  • 100/50 for ikke-medlemmer
  • Kjøp billett her!

Musikeren, læreren og mangeårig leder av Tromsø jazzklubb, Øystein B. Blix, vil presentere vennen, kollegaen og tenoristen Alf Erling Kjellman for oss i Oslo Jazz Circle i novembermøtet. Blix driver også platelabelen Reflect som har utgitt de to eneste platene i Kjellmans eget navn.

Alf Erling Kjellman var født i Tromsø i 1938, og døde i 2010. Høsten 1959 flyttet han til Oslo og ble en sterk stemme i jazzmiljøet på Østlandet, som i Kjell Karlsens orkester, og med Ditlef Eckhoff. Kjellman bidro også til musikken på filmen «Line» i 1961. Dette året spilte han på den første Molde-festivalen.

På 1960- og 70-tallet var han en sentral del av Club 7-miljøet, senere også på blant annet Jazz Alive på 1980-tallet. Han har spilt med ‘alle’: med Arild Wikstrøm, bluesgruppen Sapphires, han deltok på LP-en Østerdalsmusikk og spilte med Kjell Bartholdsen i Bodø på 1970-tallet.

Etter å ha flyttet tilbake til Oslo, spilte blant annet med Ola Calmeyer i flere år. Han var en av de fire som ga navn til bandet «Siffen, Diffen, Affen og Roman», med Calle Neumann, Ditlef Eckoff, Bernt Brinck-Johnsen, Tom Olstad og andre. Dette bandet var vel det nærmeste et husband man kom på Brinck Johnsens Jazz Alive. Han har også medvirket på utgivelser av Søyr (2000).

Øystein Blix startet plateselskapet Reflect for gi ut den første plata i Kjellmanns eget navn. Plata «June 1999» er basert på et NRK-opptak med Kjellmann, tatt opp under Festspillene i Nord-Norge. I 2000 ble det gjort studioopptak hos NRK i Tromsø, noe som resulterte i artistens eneste studioinnspilling i eget navn: «Feather, But No Wings».

Alf E. Kjellman er en legende i norsk jazz. Bli bedre kjent med ham og hans musikk i Oslo Jazz Circle 1. november.

For de som fortsatt mangler dem, blir det mulighet for å skaffe seg Alf Kjellmans plater på Reflect.

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!