OKWorld slippfest: Adama Barry + Majãz

Gode møter blir fantastiske plater

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

The world blends and shares new beauty, celebrating two fantastic records!

Det er deling som er tingen, da kan det også bli dobbelt! OK World er et underlabel av Jazzland Recordings, hvor musikken er broen over kulturforskjeller, kontinenter og tidsaldere. Dere blir ønsket velkommen med mat fra Midtøsten, og opplever så to berikende konserter som feirer de splitter nye platene Skjønnhet Utenfra av Majãz og Lembi av Adama Barry. 

Programmet er servering av mat når dørene åpner kl 19:00, og så første konsert kl 20:00.

Majãz er et Oslobasert band som spenner bredt i sin musikkstil. Utgangspunktet er forankret i de lange Midtøsten-tradisjonene, her har Sufi, Tarab og Shaabi fått iblandet pop, jazz og moderne folkemusikkelementer i en høyere enhet. Platen Skjønnhet Utenfra, som ble sluppet på tampen av fjoråret, er laget i samarbeid med de norske musikere Håkon Kornstad, Knut Reiersrud og Rune Arnesen. Vi hører optimisme som krysser melankolien, små detaljer gjør musikken stor og viktig. Majãz har ikveld med seg Håkon Kornstad som gjest på saksofon.

Saleh Mahfoud – gitar,vokal, Rola Srour – vokal, Shble Sleem – oud, Håkon Kornstad – saksofon, Jonas Cambien – keys, Adrian Myhr – bass, Jamal Safi – perkusjon, Michaela Antalová – trommer

Den andre platen vi feirer er Adama Barrys nye utgivelse Lembi, som slippes 8. mars. Under fjorårets Oslo World festival var konserten med Barry et av de virkelige høydepunktene. I tiden fram til slippet, har låter som er remixet av Sex Judas & Ricky og Bendik Baksaas fått god gjenklang i klubbmiljøer.

Barry er opprinnelig fra Burkina Faso og fremfører musikk på selvlagde strenge- og fløyteinstrumenter. Han synger i den vestafrikanske fulanitradisjonen og når han fremfører sanger på denne OKWorld-kvelden blir det med en blanding av original materiale og låter bearbeidet av Henrik Schwarz, Prins Thomas og Mental Overdrive, med selveste Bugge Wesseltoft på tangenter!

Adama Barry – strengeinstrumenter, fløyter, Bugge Wesseltoft – keys, elektronikk