OJKOS spiller: Tuva Halse

Halse ut i stort orkester!

Improvising and experimenting violinist paints a big picture

Tuva Halse er en improviserende fiolinist og komponist som ofte beriker scenen vår i band som Bento Box Trio, Miriam Kibakaya Concept, Tuva Halse Quintet eller solo. Tidligere i år mottok hun den gjeve utnevnelsen NTNU Ambassadør, berømmet for «sin lekende lyriske nerve og en sjelden, modig følsomhet i tone og spillemåte».

Inspirert av natur, relasjoner og menneskelige emosjoner, komponerer hun musikk med improvisasjon i sentrum. I den finner man spor av både folkemusikk og nordisk jazz, spilt med en varme og intimitet som griper lytteren. Men hun er heller ikke fremmed for å koble til noen bokser og legge til en synth, det er ingen fjelltoppfiolinist dette her!

Vi gleder oss veldig til musikken hun skal presentere med det glimrende, unge og utforskende OJKOS, de skarpeste knivene i jazzorkesterskuffen!

Andrea Girodano – vokal, Tuva Halse – fiolin, Andrine Dyblie Erdal – cello, Sol Léna-Schroll – saksofon, Maria Dybbroe – saksofon, Sigrid Aftret – saksofon, Ville Lähteenmäki – bassklarinett, Oscar Andreas Haug – trompet, Øyvind Mathisen – trompet, Jørgen Bjelkerud – trombone, Martin Lee Thomson – euphonium, Åsmund Perssønn Ødegaard – gitar, Georgia Wartel Collins – bass, Trym Saugstad Karlsen – trommer

Foto: Marius Beck Dahl

Hjemmeside: tuvahalse.com 

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, et regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponister som holder til på Østlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som et samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Victoria – Nasjonal jazzscene og en prosjektgruppe på fem jazzutøvere og -komponister. OJKOS er en arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnerisk ansvar.

OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.