OJKOS spiller: Maria Dybbroe

Musikk i støpeskjea

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 200/150/100
  • Kjøp billett her!

An orchestra for composing jazz musicians

Saksofonist og komponist Maria Dybbroe har i mer enn 6 år komponert til, og stått i spissen for det kritikerroste danske bandet Caktus. Nå spiller de for første gang i Oslo utvidet med besetningen til OJKOS, med både ny musikk og nye arrangementer for anledningen. Det blir en sensuell, grandios og skjør konsert i Caktus’ musikalske univers, utvidet med energien og den mangefasetterte klangen til OJKOS. Musikken er langstrakt, men også både dynamisk og variert, ved hjelp av leken instrumentering og utforsking av instrumentenes egenart. Utgangspunktet for komposisjonene er opplevelser fra Marias møter med nye mennesker, lukter steder, lyder og stemminger i Oslo de to siste årene. I en pan-skandinavisk konstellasjon utbroderes opplevelsen av å stå med et ben i to land, og skape en ny nordisk identitet.

Maria Dybbroe er 30 år, komponist, saksofonist & klarinettist, opprinnelig fra Danmark, og nå bosatt i Norge. De seneste årene har hun vært en meget aktiv utøver som solist og bandleder på den eksperimentelle jazzscenen i Norden og var i 2021 nominert til «Årets komponist» under den danske spellemannsutdelingen. Hun er aktiv i det Danish Music Awards-nominerte bandet Cactus, den prisvinnende improgruppen Maraton, i tillegg til gruppene Køs, Orsa, Coriolis, Sidechains, Dynastiet og Copenhagen Clarinet Choir. Maria har studert ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og Norges Musikkhøgskole.

Besetning:

Maria Dybbroe – komposisjon & altsaksofon, Camilla Hole – sopransaksofon, Sigrid Aftret – tenorsaksofon & fløyte, Tina Lægreid Olsen – klarinetter & baritonsax, Tancred Heyerdahl Husø – trompet, Richard Köster – trompet, Magnus Murphy Joelson – trombone, Johannes Fosse Solvang – trombone, Andreas Rotevatn – trombone, Arne Martin Nybo – gitar, Thorbjørn Kaas – cello, Frederik Hagner – kontrabass, Aleksander Hoholm – kontrabass, Knut Kvifte Nesheim – trommer, Tobias Andreassen – trommer

OJKOS er Orkesteret for jazzkomponistar i Oslo, eit regionalt orkester for profesjonelle jazzkomponistar som held til på Austlandet. Prosjektet tok form våren 2018 som eit samarbeid mellom Østnorsk jazzsenter, Victoria Nasjonal jazzscene og ei prosjektgruppe på fem jazzutøvarar og -komponistar. OJKOS er ein arena for komponering av ny musikk der alle medlemmene rullerer på å ha kunstnarleg ansvar.

OJKOS har fått tilskudd fra Kulturrådet og Oslo kommune.