OJF: Nils Økland Band

Folk og jazz på sitt beste!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 17.00
  • 390/300
  • Kjøp billett her!

Nils Økland har siden 90-tallet gjort seg bemerket for sin nyskapende og utforskende spillestil. Han har gitt ut en rekke strålende album solo og med ulike band på velrennomerte plateselskaper som ECM, Hubro og Rune Grammofon til fantastiske kritikker. Han har spilt med flere store orkestre, skrevet musikk for London Sinfonietta, film, ballet og teater og spilt på plater med Christian Wallumrød, Arve Henriksen, Åsne Valland Nordli og Bjørnar Andresen. Han har også gjort seg bemerket med rocketrioen Lumen Drones og improbandet 1982.

På Oslo Jazzfestival 2021s avslutningskonsert er det Nils Økland Band som er i fokus.

Nils Økland Band består av flere av landets aller fremste musikere som bidrar til å male Øklands stemningsfulle musikalske lydbilder, med en fot i folkemusikktradisjonen og en fot i jazzimprovisasjon. Disse musikalske lydbildene vil være som balsam for sjelen for et festivalpublikum på festivalens siste konsert, på festivalens siste dag.

Nils Økland – fioliner, Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Sigbjørn Apeland – trøorgel, Håkon Mørch Stene – slagverk, Mats Eilertsen – kontrabass