OJC: Guttorm Guttormsen – Min vei inn i jazzen

Et spennende liv i jazzen!

  • Tirsdag 5. april 2022
  • 19.00
  • ojc.no
  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
  • 100/50 for ikke-medlemmer
  • Kjøp billett her!

Et nytt, åpent møte i Oslo Jazz Circle på Victoria, for medlemmer og alle interesserte, her finner du både god musikk og jazzisk førstehåndskunnskap!

Musikeren, treblåseren, komponisten, organisatoren, læreren og mentoren Guttorm Guttormsen bør ikke trenge noen nærmere presentasjon for våre medlemmer

Han har ikke bare vært en sterk jazzstemme i norsk jazz etter 1970. Etter at han flyttet fra Rana og etter hvert havnet i Grenland, har han ikke minst også hatt en sentral rolle i etableringen og utviklingen av det langsiktige arbeidet som har gjort regionen i Telemark til et arnested for noen av de sterkeste og mest nyskapende stemmene i norsk jazz i dag.

Guttormsen kommer til OJC for å fortelle om sin geografiske, musikalske og organisatoriske reise, fra hans begynnelse i Mo i Ranas musikkliv, med bl.a. deltagelse i Nord Norsk storband under Festspillene i Harstad i 1969. Lokale musikere, som Bjørn Alterhaug, og andre preget den unge Guttormsens valg som musiker.

Etter Gardemusikken forble han i Oslo, sammen med flere andre nordnorske musikere. I denne perioden var han aktiv i byens mange jazzklubber.

Han vil videre fortelle om hvordan han havnet i Skien, der han har startet storband, småband og jazzklubb. En utrolig mengde nye og unge talenter har vokst fram fra det nettverket som Guttormsen har vært sentral i å etablere.

Historiene er mange: Internasjonale stjerner på besøk. Radiosendinger i NRK. TV programmet Jazz i Grenland osv. Guttorm Guttormsen vil fortelle denne store Grenlandshistorien.

Og han kommer antakeligvis også med stor, nasjonal og internasjonal, musikk som du ikke har hørt før.

Foto: Skien By / Lie

Medlemmer av Oslo Jazz Circle har i utgangspunktet gratis inngang, men må reservere sitteplass som koster 0 kr.

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!