NORCD labelnight

Festselskap/ selskapsfest!

  • Fredag 6. september 2013
  • 20.00
  • NORCD.no
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 250,- / 180,-
  • Kjøp billett her!

Plateselskapet NORCD feirer seg selv og sine artister, og det med god grunn! De har en hel rekke nye utgivelser som skal presenteres og herlige artister som brenner etter å vise publikum sine nye ideer. Dette blir en festfredag for historiebøkene!

Elin Rosseland
Som sanger, komponist, bandleder og ikke minst inspirator for stadig nye generasjoner jazzvokalister er Elin Rosseland av stor betydning for norsk musikkliv.  Med fokus på den improvisasjonsbaserte vokalkunsten  samt egne komposisjoner utforsker hun stemmen i ulike formater.
Duplex
Bass og saxofonduo med sterke røtter i 60 og 70-tallets jazzbevegelse ispedd klassisk bueteknikk, barokk og klassisk funksjonharmonikk. Duplex både komponerer og improvisere i et særdeles godt samspill.
Dag-Filip Roaldsnes
Med et tydelig særpreg, en fargerik klangpalett, tilstedeværelse i øyeblikket, og sine lyriske tolkninger av ballader fikk pianist og komponist Dag-Filip Roaldsnes sitt gjennombrudd med debutalbumet «Først» i 2012.  Roaldsnes er nå i gang  med et solo-album som gis ut i 2014.
Karl  Seglem
Med lang fartstid i norsk jazz er Karl Seglem en av våre fremste tenorsaksofonister og bukkehornspillere. Helt siden starten i 1991 har musikeren, visjonæren og NORCD direktøren hatt en visjon som har ført til store mengder av vakker og unik musikk.  Seglem har utviklet et sterkt personlig uttrykk og hans særpreg er et resultat av  både jazzimprovisasjon og folkemusikk.
Eplemøya Songlag
Med sin særegne miks av humor, eksperimentell improvisasjon og fortellerkunst kombinerer Eplemøya Songlag norsk folkemusikk og moderne kunstmusikk i fusjonen som oppstår mellom to jazzvokalister og en folkesanger.
Gisle Torvik
Jazzgitarist med sterk trio som dyrker det lyriske og melodiske. Etter to kritikerroste album kommer han nå med sin første plate på NORCD «Tranquil Fjord». Her kommer Torvik sine komposisjoner og hans gitarspill til sin fulle rett.
Stian Omenås Klangkammer
Stian Omenås og hans klangkammer består av musikere med en felles forståelse for komponert og  improvisert musikk skapt med fokus på en god og leken kommunikasjon. Musikken har et kammermusikalsk utgangspunkt og skapes med rommet som medspiller.
Andrea kvintett
Andrea kvintett er en autoharpe-spillende singer/ songwriter i godt selskap med noen av Norges  mest spennende jazzmusikere. Utradisjonelle arrangementer blandet med sterke solistiske prestasjoner gir musikken særpreg  som formidler humor, melankoli og lekenhet.