Privat: Nana Rashid + Enrico Pieranunzi Trio

An energy bomb of a trio shares the night with a chilling duo projecting the grandeur, warmth and power of the female jazz vocalists from the Seventies and Eighties.

Nana Rashid – release
Du vet, jazzvokalistene på søttitallet, de virkelig store, de varme, nærmest såre stemmene som kan fremkalle frysninger, tårer og følelsen av å være elsket på samme tid, de som du bare trodde du i disse dager kunne oppleve på plate? Oppriktigheten og formidlingen av at alt står på spill, det er både intenst og beroligende på samme tid?

Det er nesten ikke til å tro, men den stemmen bor i Danmark. At hun i tillegg så smakfullt velger seg et utradisjonelt repertoar i tillegg til å lage egne, flotte, store, sanger er intet mindre enn en åpenbaring. Du kan trygt la deg synke inn i en tidløs tilstand med en duo du kommer til å bære med deg lenge. Pianisten Peter Rylén er leken og jordnær med et vektløst spill, noen ganger nynnende i rommet de skaper, intuitivt og minimalistisk med en sterk, iboende kraft som treffer tilhørerne rett i magen.

Dette er ikke bare jazz, det er ren formidling av plass og empati med musikk som har levd og lever videre.

Nana Rashid – vokal, Peter Rylén – piano

 

Enrico Pieranunzi Trio
Tilfeldige møter kan lede til kjedereaksjoner av god kjemi! Som da Sinne Eegs faste samarbeidspartner Thomas Fonnesbæk møtte Per Oddvar Johansen på en vikarjobb, og rytmeseksjonen buldret som ei kule og satt for tett til å slippe taket. Thomas har spilt med den brilliante pianisten Enrico Pieranunzi i flere år, en musiker Per Oddvar har beundret i mange år, som her har materialisert seg som en trio! Det er mye spilleglede og overskudd her, vi snakker strålingsfare!

Enrico Pieranunzi – piano, Thomas Fonnesbæk – bass, Per Oddvar Johansen – trommer