Nana Rashid + Arvvas

Dobbel dose musikalsk kraft

  • Onsdag 21. november 2018
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her!

Arvvas erstatter Enrico Pieranunzi Trio onsdag 21. november. Enrico Pieranunzi har brukket en finger på vei ned fra en scene og kan ikke spille på minst to måneder. Konserten med Enrico Pieranunzi Trio må derfor avlyses i denne omgangen.  Om du ønsker å få billetten din refundert, send ditt referansenummer til post@nasjonaljazzscene.no så ordner vi resten.

Men dette åpner opp for andre talenter, og vi er veldig stolte av å kunne presentere veldig gode erstattere!

Two energic duo´s share the night! One in where americana meets innovated joik, and the other projecting the grandeur, warmth and power of the female jazz vocalists from the Seventies and Eighties.

Endelig kan vi presentere duoen Arvvas, Steinar Raknes og Sara Marielle Gaup, som gjennom joik og americana skaper ny musikk full av energi. Raknes er et orkester i seg selv med sin raspe stemme og nyskapende krumspring på sin kontrabass flyter naturlig sammen med Gaups både tradisjonsrike og innovative åre av joik.

Musikken er vakker, nedstrippet og melodiøs, og samtidig spontan og leken.

Sara Marielle Gaup – joik/vokal, Steinar Raknes – kontrabass/vokal

Nana Rashid
Du vet, jazzvokalistene på søttitallet, de virkelig store, de varme, nærmest såre stemmene som kan fremkalle frysninger, tårer og følelsen av å være elsket på samme tid, de som du bare trodde du i disse dager kunne oppleve på plate? Oppriktigheten og formidlingen av at alt står på spill, det er både intenst og beroligende på samme tid?

Det er nesten ikke til å tro, men den stemmen bor i Danmark. At hun i tillegg så smakfullt velger seg et utradisjonelt repertoar i tillegg til å lage egne, flotte, store, sanger er intet mindre enn en åpenbaring. Du kan trygt la deg synke inn i en tidløs tilstand med en duo du kommer til å bære med deg lenge. Pianisten Peter Rylén er leken og jordnær med et vektløst spill, noen ganger nynnende i rommet de skaper, intuitivt og minimalistisk med en sterk, iboende kraft som treffer tilhørerne rett i magen.

Dette er ikke bare jazz, det er ren formidling av plass og empati med musikk som har levd og lever videre.

Nana Rashid – vokal, Peter Rylén – piano