Nakama Records label-kveld!

DIY-jazz som freser og fenger!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 200/150
  • Kjøp billett her!

Det duket for en galla-aften i sub- og DIY-kulturens tegn når Nakama Records kuraterer en herlig lørdagskveld!
 ! Fra desember 2015 har plateselskapet ekspandert eksplosivt med mål om å nå ut til universets ytterste skanse. Det er ferskt som nystekt brød, friskt som nypressa sitron og frekt som en nybakt tenåring. Plateselskapet symboliserer den ny-etablerte generasjonen med improvisasjonsmusikere, og denne lørdagen får du servert et knippe av labelets utgivelser live. I tillegg blir det loddtrekning, hemmelige gjester, massevis av merch, pre-slipp av nye skiver, i det hele tatt: fest!

OBS: HAR DU IKKE MULIGHET TIL Å KOMME, ER DU IKKE NØDVENDIGVIS HELT UTE Å KJØRE, SE NEDERST!

Filosofer
Improvisasjon, sannhet, glede, jazz og tvil. Dette er noen av emnene som “Filosofer” betrakter i sitt musikalske univers. Disse Filosofene setter intuisjon og følelser i høysetet og musikalsk forener de den tradisjonstunge strykekvartetten med nåtidens computer og synth i et improvisasjonsspill som innbefatter de mektigste klanger, de sarteste sukk og de mest surrealistiske musikalske beretninger. Hvordan kan 5 jazzmusikere være det samme som en strykekvartett og en DJ? “Filosofer” drøfter og utleder i øyeblikket.

Håkon Aase – fiolin, Adrian Løseth Waade – fiolin, Erlend Albertsen – kontrabass, Christian Meaas Svendsen – kontrabass, Bendik Baksaas – sampler, data, synth, etc.

Filosofer – «landet er gitt oss»:

Andreas Wildhagen Solo
Du kjenner ham fra Mopti. Du kjenner ham fra Large Unit. Du kjenner ham fra Lana Trio. Du kjenner ham fra Momentum, Jonas Cambien Trio, Akmee, Avatar, Kontrabjørn og mange flere. Men kjenner du ham egentlig? Kom å bli bedre kjent med Andreas Wildhagen og hør ham spille en av sine ytterst sjeldne solo-konserter!

Andreas Wildhagen – trommer, perkusjon

630x420xjinchuuriki

Jinchuuriki
To fioliner ser ut til å produsere en samlet klang som er mye større enn summen av enkeltdelene og med enormt store dynamiske og klanglige variasjoner. Duoen omfavner både det eklektiske og de lengre linjene og ønsker å gå dit hvor musikken og nerven finnes i hvert øyeblikk. Håkon og Adrian er begge er utpregede melodikere, men dyrker også teksturlig, tonal og rytmisk eksperimentering.

Håkon Aase – fiolin, Adrian Løseth Waade – fiolin

630x420xtanakalindvallwallumrod

Tanaka/Lindvall/Wallumrød
Tre musikere med svært ulik bakgrunn og fartstid møtes i nysgjerrighet på pianoet og dets utallige muligheter.  Ensemblet lager musikk med klare forbindelser til det tyvende århundrets musikk og ideer, og utvikler materialet på sin egen måte ved å fokusere på elementer som stemming, register, intervaller, dynamikk etc. Trioens sofistikerte sanntids­komponering gjenspeiler både musikernes individuelle særtrekk og deres orientering mot ensemble­spillet og samhandlingen.

Ayumi Tanaka­ – piano, Johan Lindvall­ – piano, Christian Wallumrød­ – piano

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A6vdMTvik57QKFbdoDx5LEE