Motvind i Oslo – fredag

Mot veien videre

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 530/320
  • Kjøp billett her!

A fresh breath of meaning! A festival of improvised music

Dagspass: kr 530 / 320,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter.
Festivalpass = 1050 / 750,- for medlemmer av Motvind Kulturlag eller studenter selges her  // Lørdag her

PROGRAM:

Torsdag 16. juni – Grønland Kirke:
20.00 – Kjetil Jerve – Harmonic Consciousness – Billetter til den konserten finner du her.

Fredag 17. juni – Victoria Nasjonal Jazzscene:
23.15 – Naaljos Ljom
22.00 – Natural Information Society
21.00 – Aki Takase, Christian Weber & Michael Griener
20.00 – Jöelle Léandre

Naaljos Ljom
Noen ganger dukker det opp et band som har vridd og vrengt så mye på et musikalsk materiale at det høres nytt ut. Midt på dette punktet i transformasjonen, på denne fjellovergangen mellom støvete voksrullopptak og strobebelyste nattklubbanlegg, står vi når vi hører duoen Naaljos Ljom; bestående av Anders Hana og Morten Joh. De er kjent fra bråkete band som MoHa! Og Ultralyd. Nå har de over lang tid forsket på tonalitet og rytmikk i den tradisjonelle norske folkemusikken og kledd den opp i en elektronisk dansemusikkbunad.

Naaljos Ljom ga ut debutplata på Motvind Records sin serie “Perspektiv på norsk folkemusikk”. Og hvilket perspektiv! Tradisjonell norsk mikrotonal elektronisk dansemusikk. Eller “proper acid folk” som noen sa.

Anders Hana – mikrotonal gitar og langeleik, munnharpe, Morten Joh – modulær synthesizer

Natural Information Society
Joshua Abrams er en essensiell del av det pulserende musikkmiljøet i Chicago, og har siden 2010 ledet Natural Information Society; et band som blant annet henter inspirasjon fra marrokansk og indisk musikk, minimalisme og astraljazz for å bygge langstrakte, transcendentale og særs dansbare konstruksjoner. Natural Information Society er kjent som et av de heftigste livebandene rundt omkring for tiden; vi ser frem til å ønske ekstasen velkommen!

Joshua Abrams – guimbri, Jason Stein – bassklarinett, Lisa Alvarado – harmonium og perkusjon, Mikel Patrick Avery – trommer 

Aki Takase, Christian Weber & Michael Griener
Den Japanske pianisten Aki Takase har holdt til i Europa i over 40 år, og har bidratt sterkt til å forme den eventyrlystne jazzmusikken. Hennes karakteristiske spill kjennetegnes av enormt rytmisk og harmonisk overskudd som både nikker bakover og fremover, og har latt seg høre i samarbeid med giganter som Rashied Ali, Joe Henderson, David Murray, Miroslav Vituos, Nils Henning Ørsted-Pedersen, Alexander Von Schlippenbach og Reggie Workman. I senere år har hennes faste trio bestått av den eminente sveitsiske bassisten Christian Weber og den like så fantastiske tyske trommeslageren Michael Griener. Musikken er nøye innøvd og uendelig fri på samme tid; den bærer preg av å ha blitt jobbet med og fått utfolde seg over tid. En pianotrio av de sjeldne!

Aki Takase – piano, Christian Weber – kontrabass, Michael Griener – trommer 

Jöelle Léandre
Hvilken glede å få besøk av Jöelle Léandre! En ekte revolusjonær og rebell i Motvinds ånd, som siden 70-tallet har vært en ledende skikkelse innen både den klassiske og improviserte musikken. Hun har jobba med alt fra John Cage og Morton Feldman til Anthony Braxton og Derek Bailey, men det er fortsatt som solist det kanskje aller viktigste arbeidet har blitt gjort. Og det er som solist hun endelig kommer til Motvind!

Jöelle Léandre – vokal, bass