Motvind 2020 – Lørdag

Moskus, Maja S.K. Ratkje m. fl.

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320
  • Kjøp billett her!

Motvind is a festival celebrating peace, freedom and high quality music!

Sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder ikke på Motvind

Lørdag 04. juli, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 300 + 20 bill.avgift. 

Motvind er en mangfoldig og inkluderende musikkfestival som tar sikte på å presentere et bredt spekter musikk av høy internasjonal kvalitet til en rimelig penge. Festivalen har blitt arrangert siden 2016 som en pro-fred, pro-frihet og pro-kvalitetsmusikkfestival, og en motvekt til etisk tvilsomme selskapers sponsing av norsk kulturliv.

Motvind 2020 skulle i utgangspunktet gå over tre dager med artister fra ti nasjonaliteter på programmet. Det går ikke an å invitere våre internasjonale venner hit i første omgang, men vi er veldig fornøyde med å kunne annonsere at det blir litt Motvind også i år. 4. juli presenterer vi et helnorsk program, som på slående vis favner over bredden som gjør musikklivet vårt så frodig. Konsertene vil ikke strømmes. Magien finner sted på Victoria Nasjonal jazzscene!

20.00 – Per Anders & Ingvill Marit Buen Garnås
Søsknene Ingvill Marit Buen Garnås (vokal) og Per Anders Buen Garnås (fele) er kjent for de som følger med på norsk folkemusikk. Begge har vunnet landskappleiken i sine respektive klasser mange ganger, og kan trygt sies å være blant den norske tradisjonsmusikkens mest prominente formidlere.

21.00 – Moskus spiller Svein Finnerud Trio – Plastic Sun
Moskus består av Anja Lauvdal, Fredrik Luhr Dietrichson og Hans Hulbækmo. De er blant den «unge norske jazzen» sine flaggskipp, har gitt ut fire plater på Hubro og blitt spellemannsnominert for flere av de. På bestilling fra Henie Onstad Kunstsenter gjorde de i 2019 en tolkning av Svein Finnerud sin plate «Plastic Sun» til stor suksess. Dette skal de gjøre igjen for første gang på Motvind!

22.00 – Maja S.K. Ratkje & Lasse Marhaug
Maja S.K. Ratkje og Lasse Marhaug er kanskje de mest kjente norske musikerne og komponistene innen samtidsmusikk og støy. De elsker å spille duo sammen, men har knapt fått mulighet til det de siste ti årene. Motvind er veldig fornøyde med at de gjør en sjelden konsert hos oss!

Sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder ikke på Motvind