Moskus

I miraklenes tid

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

A rare breed of young, uninhibited jazzers, constantly moving between introspective gravitas and light-hearted playfulness

Her er lyden av en målrettet gruppe med både frisk, morsom og seriøs musikk som vet hvor den skal. Moskus tar deg med gjennom et spenn av sinnsstemninger, deres syn på verden gjennom glimrende improvisasjon i et sjangerfritt univers.

De er i stand til å endre uttrykk like lett som å blunke, det høres ut som om at bandets improvisasjon baserer seg på idéer, heller enn temaer og melodier. Musikken endrer seg i likhet med temperatur og vær, og på samme måte endrer også dynamikken i trioen seg i takt med rolleskifter og hvilke instrumenter som er i fokus.

Moskus viser stor dynamikk i uanstrengte vekslinger mellom utagerende lek og innoversøkende alvor, mellom fri improvisasjon og komponert materiale. Bandet kombinerer et personlig og modent uttrykk med ungdommelig energi og ubegrenset åpenhet.

I 2018 gjorde Moskus en unik konsert på Victoria og opptaket av denne konserten er nå blitt platen «Live på Victoria» og kom ut tidlig i sommer. Den er utgitt med liner notes av Audun Vinger og er kun trykket i 150 nummererte eksemplarer. Den kan også kjøpes som digital nedlasting, men vil ikke være tilgjengelig på strømmetjenester.

Men viktigst av alt, i kveld møtes vi for å høre Moskus gjøre enda et flott sprang framover!

Anja Lauvdal – piano, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Hans Hulbækmo – trommer