Mary Halvorson Octet

Stjernelag fra New York

  • Torsdag 8. november 2018
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her!

Complex, emotionally compelling music from an extraordinary guitarist and composer

Den amerikanske gitaristen Mary Halvorson har i en sammenheng blitt omtalt som ‘den minst forutsigbare impromusikeren i New York’, og det sier jo ikke så rent lite! Helt siden hun trådte fram på scenen tidlig på 2000-tallet har hun skydd klisjeene som pesten og heller formet gitarjazzen i sitt helt eget bilde, med et halvakustisk sound, lett forvrengt, innimellom flytende og mildt, andre ganger hardt og kantete.

Halvorson har utvidet ensemblene sine jevnt og trutt fra trioen hun hadde med Hébert og Ches Smith. Først til kvintett, så septett og nå oktetten, som jo på mange måter er komponistens band: Klangpaletten til et lite storband kombinert med tempoet og fleksibiliteten til en kvartett. Hvis du gikk glipp av den fabelaktig konserten på Victoria med Mary Halvorsons Code Girl i vår, får du nå en ny sjanse til å oppleve noe av det friskeste amerikansk jazz kan by på. Grip den!

Mary Halvorson – gitar, Dave Ballou – trompet, Jon Irabagon – saksofon, Ingrid Laubrock – saksofon, Jacob Garchik – trombone, Susan Alcorn – pedal steel gitar, John Hébert – bass, Tomas Fujiwara – trommer