Mars Williams – An Ayler X-mas

Free jazz, Christmas

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Free jazz, Christmas

På samme måte som det ikke blir skikkelig jul i Oslo uten The Source of Christmas eller POINGs Pøbeljul, har Chicago sin faste førjulstradisjon: Konserten “An Ayler Xmas” med Witches & Devils, Mars Williams’ tributeband til Albert Ayler!

For det brede publikum er saksofonist Mars Williams muligens aller mest kjent som mangeårig medlem i postpunkbandet The Psychedelic Furs. Men som så mange av sine kollegaer fra det mangslugne Chicago-miljøet, ser ikke Williams noe problem med å vandre fritt mellom mellom sjangerbåsene. Jazzkreden er det uansett ingenting å si på. Williams har studert under Anthony Braxton og spilt i både Peter Brötzmans Chicago Tentet og Vandermark 5, så vel som med vår egen Ingebrigt Håker Flaten.

An Ayler Xmas begynte som en årlig klubbkonsert, men har i årenes løp vokst til et veritabelt fenomen, med turneer i både USA og Europa og etterhvert ikke mindre enn fem plateutgivelser, den siste, vol. 5, i 2021. Nå har vi endelig klart å lokke dem til Victoria. Albert Ayler og julesanger er en uslåelig og magisk kombinasjon, som snø og mandarin. Stikk innom, dra krakken bortått glaset og hør! Hvem vet, kanskje du har fått en ny juletradisjon?

Mars Williams – saksofon, fløyte, leker, Thomas Berghammer – trompet, Knox Chandler – gitar, elektronikk, Christian Meaas Svendsen – bass, Klaus Kugel – trommer

Foto: Peter Gannushkin