Marius Neset solo + Kjetil Mulelid solo

To – enestående!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Jazzscenens sommerserie presenterer:

Two concerts – two solo performances – an abundance of talent and beautiful music

Solo saksofon. Luft – vibrerende tretunge – resonerende messing. Sånn blir det lyd, men likevel må det et hode og en mening til for at det skal engasjere og fange.

Marius Neset har laget musikk for små band og større besetninger, til og med store orkester. Det alle disse sangene har til felles, er at de er komponert av Neset alene, på saksofonen. Da pandemien traff i fjor ble det å musisere alene helt nødvendig, og for Neset ble dette gnisten til noe han hadde tenkt på lenge, men som han også fryktet litt – å spille inn en soloplate direkte, helt uten etterarbeid. Han forteller at prosessen gav ham stor glede, og det kan du også høre på den flotte plata A New Dawn som kom i april. Alene i et rom spiller Marius Neset alt det som har vært fint med å sette verden på pause: turer i naturen, tid med familien, inspirasjon fra detaljer, temperatur og farger.

Marius Neset fyller saksofonen med luft og forteller historier, fantastisk musikk han trenger rommet alene til å formidle. Gled deg!

Marius Neset – saksofon

Foto: Roar Vestad

Solo piano. Kun de aller beste tar sjansen på å prøve å temme et konsertflygel med bare hendene, og det attpåtil med publikum i salen. Fallhøyden er stor, men når det virkelig lykkes sitter man gjerne igjen med kunst som varer. Spør bare Keith Jarrett eller Bill Evans, eller vår egen julekonge, Bugge Wesseltoft!

Etter å ha spilt, turnert og gjort lykke i inn- og utland med egen trio, i tillegg til duoen Kjemilie og kvartetten Wako, er det nå Kjetil Mulelids tur til å møte publikum alene. Et splitter nytt album, Piano, kom tidlig i 2021, det aller første med solo piano i kvalitetslabelen Rune Grammofons mangslungne og ærerike historie. Det borger for kvalitet. Men husk: musikk trives aller best når den er frittgående og live – og det er den i kveld!

Kjetil Mulelid – piano

Foto: Jenny B Myhre
Hjemmeside: kjetilmulelid.com