Marc Ribot Ceramic Dog

Rå Ribot!

  • Torsdag 27. oktober 2016
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 250/200
  • Kjøp billett her!

Eclectic and dirty art-rock slash punk-jazz from the dark basements of NYC

Marc Ribot kom seilende inn i rampelyset som gitarist på Tom Waits’ Rain Dogs-album, og han har i alle år etter vært the-go-to-guy når folk som Elvis Costello, Waits eller for den del David Sanborn har trengt en gitarist utenom det ordinære. På egen kjøl liker mannen som muligens har spilt på flere John Zorn-utgivelser enn Zorn selv, seg best i mellomromma, alltid på vei til en annen sjanger.

Ceramic Dog er blitt omtalt som et post-everything-band, men på den siste plata, Your Turn, er det langt mer avant enn post. Ikke så rart kanskje, siden Ribot har med seg en annen veteran fra New Yorks tøffeste alternativscener, Shahzad Ismaily, i tillegg til trommefantomet Ches Smith fra bl.a. Secret Chiefs 3. Det er skittent og pønkete og lukter av storby og mørke kjellere. Og innimellom, som på Brubeck-sviska Take Five, kan det hele minne om The Stooges som prøver å komme inn på jazzlinja.

Knallhard, eklektisk kunstrock for folket!

Marc Ribot – gitar, vokal, Shahzad Ismaily – bass, Ches Smith – trommer

«Marc Ribot’s new power trio, filled out by the remarkable versatile rhythm team of bassist Shahzad Ismaily and drummer Ches Smith, is his rawest band in ages.»  
(TimeOut NY)  

«Marc Ribot’s Ceramic Dog, whose style is experimental…though much more pleasing on the ears, was one of the best surprises of the festival.»  
– AV Club review at All Tomorrow’s Parties Festival 2011 curated by Portishead 

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A2TYiF6bVzzmhxIIxxdDNUw