Lyder Røed Quintet

En fenomenal hyllest til 60-tallet!

The energy and feel of melodic 60’s jazz – lifted to our time

På gamlemåten, men aldri gammeldags! Denne høsten slipper Lyder Røed Quintet en splitter ny plate på Jazzland, og det er jaggu en frisk affære! Det er lyden av stor musikalitet samlet i ett rom, en jazzhyllest i festform fra ende til annen. Musikken er inspirert av den feteste, amerikanske jazzmusikken fra 60-tallet, det vil si navn som Art Blakey and the Jazz Messengers og Nat Adderley, og ikke minst Roy Hargrove fra nyere tid.

Siden debutplaten The Moon Doesn’t Drink fra 2019, også den på Jazzland, har musikken utviklet seg og beveget seg mer mot det varme og melodiøse, men har fremdeles en fot, eller i hvert fall et par tær, plassert i det norske jazzlandskapet. Den nye platen Upside down er skrevet og arrangert av Lyder, men det er hele det fenomenale bandet som koker ut av høytalerene. Den er spilt inn med alle i det samme rommet, uten klipping eller etterarbeid annet enn miksing. Akkurat som vi får oppleve dem på Victoria!

Lyder Røed – flygelhorn, trompet, Aksel Røed – saksofon, Philip Granly – piano, Andreas Svabø – bass, Elias Tafjord – trommer