Labelkveld: Clean Feed

Vi feirer knalllabel med Momentum, Jonas Cambien Trio og Cortex!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 220/170
  • Kjøp billett her!

A night dedicated to the innovative and influential jazz label Clean Feed.

Det portugisiske, Lisboa-baserte plateselskapet Clean Feed har siden oppstarten i 2001 gitt ut et halvtusen plater med nyskapende improvisasjonsmusikk. Fundert på tanken om at musikk er et genuint globalt fenomen har Clean Feed forent europeisk og amerikansk jazz på en måte vi ikke har sett siden ECM startet opp. Og i løpet av de 15 årene selskapet har eksistert har en rekke nye norske band fått sjansen til å nå ut til et internasjonalt publikum.

Vi feirer jubileet med å sette av en hel kveld til plateselskapet og hele tre band som kommer eller har kommet med album på Clean Feed i løpet av året:

Momentum har holdt på siden 2014 og kommer nå med debutskiva. En kraftfull trio som er inspirert av naturfenomener og ekspressiv jazz, og som er mer opptatt av energi enn musikalske konvensjoner.
Jørgen Mathiesen – saksofon, Christian Meaas Svendsen – bass, Andreas Wildhagen – trommer

Belgiske Jonas Cambien har bodd i Norge siden 2008 og er studert i både klassisk og jazz. I denne akustiske trioen har han plukket musikere fra den unge norske jazzadelen, og de spiller åpent, luftig og moderne. Debuten A zoology of the future er allerede på gata når du leser dette.

Jonas Cambien – piano, André Roligheten – saksofon, Andreas Wildhagen – trommer
630x420xcortex2
I dette selskapet er Cortex som værbitte Clean Feed-veteraner å regne. De har allerede ett album på selskapet bak seg, Victoria-innspilte Live! fra to år tilbake, og er på beddingen med et nytt. Musikken er fortsatt umiskjennelig og knalltøff sekstitalls freebag i Ornettes og Don Cherrys ånd og kjød. Gledesegkonsert!

Kristoffer Berre Alberts – saksofon, Thomas Johansson – trompet, Ola Høyer – bass, Gard Nilssen – trommer

Det beste er selvfølgelig å ta inn denne begivenheten med alle sanser, men har du ikke mulighet, er streamen en fantastisk plan B. Her: