Kurt Rosenwinkel Trio

Ny plate med jazzmagi!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240
  • Kjøp billett her!

Brilliant guitar trio bending the rules and pushing the boundaries

Kurt Rosenwinkel fra Philadelphia oppholder seg for tiden i Berlin og er et innflytelsesrikt forbilde for dagens generasjon av jazzgitarister, ikke minst på grunn av hans virtuose spill med innslag av rock og hip hop som har beriket det moderne jazzgitarvokabularet. Arbeidene hans strekker seg dermed langt utover jazzen. Kurt Rosenwinkel trios foreløpig siste utgivelse, Angels Around, tøyer nok en gang musikalske grenser innenfor jazzspråkets formstandard. På samme tid som trioen dyrker og formidler de rike jazztradisjonene, er de også til stede i det mer moderne jazzlandskapet. Etter suksessen i 2009 med albumet Reflections befester Rosenwinkel med sitt nye album statusen som en vital jazzmester.

Kurt Rosenwinkel trio består av den italienske bassisten Dario Deidda, som lenge har vært kjent som en av de fineste musikerne  på den europeiske jazzscenen. Han har vært med på over seksti innspillinger som medmusikant, i tillegg til sine to plater som bandleder. Deidda har en helt unik bass-sound og er en perfekt motpart til Rosenwinkels dristige tilnærming til gitaren. Gregory Hutchinson er perkusjonisten i trioen og har etablert seg som en av de fremste trommevirtuosene i sin generasjon. Han har sterke røtter i jazztradisjonen og mestrer alle musikkstiler med overlegen nøyaktighet og fantasi. Hutchinson og Rosenwinkel møtte hverandre i New York på 1990-tallet – en tid som var svært fruktbar, og der mange av de beste musikerne vi har i dag kunne være grenseløst kreative. 

«Rosenwinkel has come to be just as identifiable as Pat Metheny, Bill Frisell or any of the modern-school guitarists with whom he’s usually compared.» JazzTimes USA

Kurt Rosenwinkel – gitar, Dario Deidda – bass, Greg Hutchinson – trommer